مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

298
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

466
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پوشاندن میوه قبل از برداشت بر برخی خصوصیات فیزیکی-شیمیایی و کیفیت انار، رقم شیشه کب

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 152

چکیده

 سابقه و هدف: انار بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است؛ از اینرو, شدت تابش خورشیدی و دمای بالا در فصول گرم موجب بروز ناهنجاری های فیزیولوژیکی و افت کیفیت محصول می شود. بنابراین, هدف از پژوهش حاضر, تأثیر زمان پوشاندن میوه (اوایل تیر و مرداد ماه) با رنگ های مختلف کیسه های پارچه ای (سفید و قهوه ای روشن) بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی میوه انار رقم شیشه کب بود. مواد و روش ها: این آزمایش در شهرستان فردوس و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل؛ شاهد (میوه بدون کیسه), پوشاندن میوه با کیسه سفید در تیر ماه, با کیسه قهوه ای روشن در تیر ماه, با کیسه سفید در مرداد ماه و با کیسه قهوه ای در مرداد ماه بود. یافته ها: نتایج نشان داد پوشاندن میوه موجب کاهش ترکیدگی میوه شد, به طوری که بیشترین درصد ترکیدگی(2/56 درصد) در میوه های شاهد و کمترین میزان در میوه هایی که با کیسه های سفید در مردادماه پوشانده شده بودند, (03/7 درصد) مشاهده شد. درصد قهوه ای شدن آریل در میوه های کیسه شده افزایش معنی داری نسبت به میوه های بدون کیسه نشان داد, به طوری که بیشترین میزان آن در میوه هایی که با کیسه های سفید در مردادماه پوشانده شده بودند (13/20 درصد) و کمترین در میوه های بدون کیسه (66/1 درصد) مشاهده گردید. پوشاندن میوه اثر معنی داری بر وزن, حجم و چگالی آب میوه, وزن تازه پوست و ضخامت پوست در میوه های پوشانده شده نسبت به میوه های کیسه نشده (شاهد) نداشت اما زمان پوشاندن میوه بر وزن و حجم آب میوه اثر معنی داری داشت. به طوری که بیشترین وزن و حجم آب میوه در میوه هایی که در تیر ماه کیسه شده بودند مشاهده شد. پوشاندن میوه موجب کاهش میزان آنتوسیانین آب میوه شد. میوه های کیسه نشده (شاهد) بالاترین میزان آنتوسیانین و میوه هایی که با کیسه قهوه ای روشن در مرداد ماه کیسه شدند کمترین میزان آنتوسیانین را داشتند. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین درصد فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به میوه های بدون کیسه و کمترین آن در میوه هایی که با کیسه قهوه ای روشن در مرداد ماه کیسه شدند بود. نتیجه گیری: کیفیت خوب محصول به وسیله کاهش میزان ترکیدگی میوه بهبود می یابد که این امر قیمت محصول و بازارپسندی آن را افزایش می دهد. از سوی دیگر میوه های ترک خورده برای بازار نامناسب هستند و انبارمانی پایینی دارند جالب اینکه پوشاندن میوه توانست تا حدودی این عارضه را کاهش دهد. اگر چه در این پژوهش میزان آنتوسیانین و آنتی اکسیدان که از مهمترین شاخص های تغذیه ای و دارویی انار محسوب می شوند, تحت تأثیر دمای بالا و تابش کم, کاهش یافت. با وجود این, می توان با انتخاب مناسب و دقیق نوع کیسه, رنگ کیسه و زمان انجام پوشاندن میوه و همچنین تعیین زمان حذف کیسه قبل از برداشت, علاوه بر داشتن کیفیت ظاهری خوب و مطلوب, بلکه کیفیت تغذیه ای و دارویی مناسب دست یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حامدی سرکمی، فرزانه، مرادی نژاد، فرید، و خیاط، مهدی. (1397). اثر پوشاندن میوه قبل از برداشت بر برخی خصوصیات فیزیکی-شیمیایی و کیفیت انار, رقم شیشه کب. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 25(2 )، 139-152. SID. https://sid.ir/paper/155870/fa

    Vancouver: کپی

    حامدی سرکمی فرزانه، مرادی نژاد فرید، خیاط مهدی. اثر پوشاندن میوه قبل از برداشت بر برخی خصوصیات فیزیکی-شیمیایی و کیفیت انار, رقم شیشه کب. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1397؛25(2 ):139-152. Available from: https://sid.ir/paper/155870/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه حامدی سرکمی، فرید مرادی نژاد، و مهدی خیاط، “اثر پوشاندن میوه قبل از برداشت بر برخی خصوصیات فیزیکی-شیمیایی و کیفیت انار, رقم شیشه کب،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 25، no. 2 ، pp. 139–152، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button