مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,247
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

306
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شش رقم میوه انار ایران در مرحله رسیدن

صفحات

 صفحه شروع 175 | صفحه پایان 183

چکیده

انار با نام علمی (.Punica granatum L) یکی از مهمترین میوه های بومی ایران می باشد, که رقم های زیادی از آن در ایران کشت و کار می شود. این پژوهش به منظور بررسی برخی از مهمترین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه شش رقم انار کشور در مرحله رسیدن, در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام شد. خصوصیات فیزیکی شامل وزن میوه, حجم میوه, ضخامت پوست, درصد پوست, درصد آریل, درصد آب میوه, درصد بذر, درصد رطوبت پوست, درصد رطوبت آب میوه و درصد رطوبت بذر و خصوصیات شیمیایی شامل ویتامین ث, قند احیاء, آنتوسیانین, درجه pH, اسیدیته قابل تیتراسیون, مواد جامد محلول و شاخص طعم اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که رقم شهوار با میانگین 346.636 گرم بیشترین و رقم فاروق با میانگین 220.755 گرم کمترین وزن میوه را به خود اختصاص دادند. رقم رباب بیشترین (42.133 درصد) و رقم فاروق کمترین (24.510 درصد) درصد پوست را دارا بودند. بیشترین (75.489 درصد) و کمترین (57.866 درصد) درصد آریل به ترتیب در ارقام فاروق و رباب بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین میزان قند احیاء برابر با 27.765 گرم در 100 میلی لیتر آب میوه در رقم فاروق و کمترین میزان آن برابر با 17.882 گرم در 100 میلی لیتر آب میوه در رقم رباب تولید شده بود. بیشترین میزان آنتوسیانین (27.738 میلی گرم در 100 میلی لیتر آب میوه) و کمترین میزان آن (7.931 میلی گرم در 100 میلی لیتر آب میوه) به ترتیب در ارقام آقایی و شهوار مشاهده شد. رقم شیرین بی هسته بیشترین (15.075 میلی گرم در 100 میلی لیتر آب میوه) و رقم آقایی کمترین (8.688 میلی گرم در 100 میلی لیتر آب میوه) میزان ویتامین ث را به خود اختصاص دادند. در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق رقم فاروق بر سایر ارقام مورد مطالعه برتری قابل توجهی داشته, و توسعه کشت این رقم در آینده جهت صادرات یا مصارف داخلی به صورت تازه خوری یا جهت کاربرد در کارخانجات تهیه آب میوه توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زارعی، مهدی، و عزیزی، مجید. (1389). ارزیابی برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شش رقم میوه انار ایران در مرحله رسیدن. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 24(2)، 175-183. SID. https://sid.ir/paper/457496/fa

    Vancouver: کپی

    زارعی مهدی، عزیزی مجید. ارزیابی برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شش رقم میوه انار ایران در مرحله رسیدن. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1389؛24(2):175-183. Available from: https://sid.ir/paper/457496/fa

    IEEE: کپی

    مهدی زارعی، و مجید عزیزی، “ارزیابی برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شش رقم میوه انار ایران در مرحله رسیدن،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 24، no. 2، pp. 175–183، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/457496/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button