مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,262
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب های شیمیایی و بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس .Salvia hydrangea L در دو رویشگاه مختلف

صفحات

 صفحه شروع 20 | صفحه پایان 28

چکیده

 مقدمه: جنس مریم گلی در ایران حدود 58 گونه گیاه علفی یک ساله و چند ساله دارد که از این تعداد 17 گونه آن انحصاری می باشند. گونهSalvia hydrangea با نام محلی گل ارونه دارای اثرات ضدالتهابی, ضداسپاسمی, ضدنفخی و تسکینی بوده و از دیرباز دم کرده گل های این گیاه به طور سنتی در بخش هایی از ایران (استان فارس) برای درمان سرماخوردگی استفاده می شود.هدف: مطالعه ترکیب های شیمیایی و بررسی اثرات ضدباکتریایی اسانس S. hydrangeaدر دو رویشگاه مختلف.روش بررسی: اندام هوایی گیاه در زمان گل دهی از دو رویشگاه جمع آوری و اسانس گیری به روش تقطیر با آب انجام شد. ترکیبات اسانس با استفاده از دستگاه های GC و GC-MS آنالیز و شناسایی شد. بررسی اثر ضدباکتریایی به روش انتشار روی دیسک و اندازه گیری کمترین غلظت بازدارنده 2 به روش رقت لوله ای انجام شد.نتایج: بازده وزنی/وزنی اسانس نمونه ها به ترتیب 1/0 و 13/0 درصد برای نمونه آباده و تکاب به دست آمد. تعداد 37 و 35 ترکیب که به ترتیب نشان دهنده 4/97 و 3/98 درصد کل ترکیب های اسانس بود, شناسایی شد. سه ترکیب اصلی در نمونه آباده شامل بتا-کاریوفیلن (2/25 درصد), 1,8-سینئول (2/15 درصد) و کاریوفیلن اکسید (1/11 درصد) و در نمونه تکاب بتا- کاریوفیلن (2/26 درصد), 1,8-سینئول (2/14 درصد) و آلفا-پینن (2/11 درصد) بودند. اسانس های آزمایش شده روی 4 سویه باکتری گرم مثبت فعالیت ضدباکتریایی متوسط و در مقابل 3 سویه باکتری گرم منفی خاصیت ضعیفی نشان دادند.نتیجه گیری: تفاوت های کمی و کیفی مشاهده شده می تواند ناشی از تاثیر عوامل مختلف اکولوژیکی, جغرافیایی, اقلیمی و خاکی روی ترکیب شیمیایی اسانس جمعیت های مختلف گونه مورد مطالعه باشد. خاصیت ضدباکتری متوسط این گونه را می توان به وجود ماده 1,8- سینئول نسبت داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سنبلی، علی، کنعانی، محمدرضا، یوسف زادی، مرتضی، و مجردآشناآباد، مهران. (1388). مقایسه ترکیب های شیمیایی و بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس .Salvia hydrangea L در دو رویشگاه مختلف. گیاهان دارویی، 9(30)، 20-28. SID. https://sid.ir/paper/15600/fa

    Vancouver: کپی

    سنبلی علی، کنعانی محمدرضا، یوسف زادی مرتضی، مجردآشناآباد مهران. مقایسه ترکیب های شیمیایی و بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس .Salvia hydrangea L در دو رویشگاه مختلف. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(30):20-28. Available from: https://sid.ir/paper/15600/fa

    IEEE: کپی

    علی سنبلی، محمدرضا کنعانی، مرتضی یوسف زادی، و مهران مجردآشناآباد، “مقایسه ترکیب های شیمیایی و بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس .Salvia hydrangea L در دو رویشگاه مختلف،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 30، pp. 20–28، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15600/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button