مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,709
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری اثر مهاری عصاره های آبی شش گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم گزانتین اکسیداز به روش برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 84 | صفحه پایان 91

چکیده

 مقدمه: تولید بیش از اندازه اسید اوریک به وسیله آنزیم گزانتین اکسیداز باعث بروز بیماری نقرس می شود. مهار کننده های این آنزیم از جمله داروی آلوپورینول از مهم ترین داروهای ضدنقرس موجود می باشند. گیاهان دارویی از جمله منابع طبیعی در دسترس هستند که ممکن است در درمان نقرس موثر و مفید باشند.هدف: در این مطالعه اثر مهاری عصاره های آبی گیاهان کور , کاسنی, پونه, لوبیا, شنبلیله و دارچین که خاصیت ضدنقرس آن ها قبلا در منابع گزارش شده است, بر آنزیم گزانتین اکسیداز ارزیابی گردید.روش بررسی: در این مطالعه, تحت شرایط کنترل شده, گزانتین در مجاورت آنزیم گزانتین اکسیداز به اسیداوریک تبدیل می شود. میزان جذب اسیداوریک در طول موج 295 نانومتر بوسیله طیف سنج UV اندازه گیری شد. افزودن آلوپورینول (به عنوان گروه کنترل مثبت) یا عصاره های گیاهی به محلول حاوی آنزیم, با مهار آن می توانند باعث کاهش تولید اسیداوریک شوند. ابتدا اثر مهاری آلوپورینول بر آنزیم و تکرارپذیری روش طی سه سری آزمایش ارزیابی شد و سپس اثرات مهاری عصاره های آبی گیاهان بر آنزیم در غلظت های 2, 1.5, 1, 0.5, 0.1 mg/ml و 3 بررسی شد.نتایج: میزان EC50 به دست آمده برای آلوپورینول در این آزمایش ها مقدار 0.38mg/ml بود. ارزیابی اثر عصاره های گیاهی بر آنزیم نشان داد که پونه با 72 درصد مهار آنزیم (p<0.001) در مقایسه با گروه کنترل آن در غلظت 3mg/ml دارای اثر قوی مهاری و لوبیا با 27 درصد (p<0.001) مهار آنزیم در غلظت 3mg/ml در مقایسه با گروه کنترل آن اثر متوسط و بقیه گیاهان فاقد اثر مهاری بر آنزیم بودند.نتیجه گیری: نتایج ما نشان داد که بخشی از اثرات ضدنقرس گزارش شده پونه و لوبیا به دلیل مهار آنزیم گزانتین اکسیداز در بدن می باشد. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    روح بخش، علی، و کریمی، غلامرضا. (1388). اندازه گیری اثر مهاری عصاره های آبی شش گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم گزانتین اکسیداز به روش برون تنی. گیاهان دارویی، 9(30)، 84-91. SID. https://sid.ir/paper/15601/fa

    Vancouver: کپی

    روح بخش علی، کریمی غلامرضا. اندازه گیری اثر مهاری عصاره های آبی شش گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم گزانتین اکسیداز به روش برون تنی. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(30):84-91. Available from: https://sid.ir/paper/15601/fa

    IEEE: کپی

    علی روح بخش، و غلامرضا کریمی، “اندازه گیری اثر مهاری عصاره های آبی شش گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم گزانتین اکسیداز به روش برون تنی،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 30، pp. 84–91، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15601/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button