مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خرده نگاری و شناسایی اجزای تشکیل دهنده اسانس میوه جعفری ایرانی .Petroselinum hortense Hoffm

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 66

چکیده

 مقدمه: گیاه جعفری با نام علمی Petroselinum hortense Hoffm. و نام عمومی Parsley یکی از مهم ترین گیاهان غذایی و دارویی تیره جعفری است. میوه های آن به علت وجود اسانس دارای اهمیت است و با آثاری از جمله دیورتیک و اشتهاآور, باز کننده عروق و ... به صورت دارویی گیاهی و در صنایع آرایشی به عنوان دئودورانت در تهیه اسپری های خوشبو کننده دهان و در صنایع غذایی به عنوان ادویه و طعم دهنده بسیار معروف است. هدف: بررسی خرده نگاری میوه جعفری و همچنین بررسی تغییرات ترکیبات تشکیل دهنده اسانس میوه ها با توجه به تنوع اکولوژیکی ایران از اهداف این تحقیق بوده است.روش بررسی: میوه ها از بازار فروش مواد گیاهی در تهران تهیه گردید و در هرباریوم دانشکده داروسازی آزاد اسلامی شناسایی و نام علمی آنها تعیین شد. خرده نگاری میوه ها به روش های ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک. استخراج اسانس میوه ها و شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده آن به روش .GC/MS یافته ها: تشخیص اجزایی نظیر تعداد زیادی قطعات آندوسپرم حاوی کریستال های کلسیم اگزالات همراه ذرات روغن, قطعات آوند مارپیچ و نردبانی, سلول های اپیدرمی با دیواره ضخیم, اپیدرم حاوی کانال ویتاو سلول های متراکم اندوکارپ در میوه ها و تهیه تابلوی شماتیک آنها. تعین مقدار اسانس میوه ها به میزان 1 درصد. تشخیص 99.4 از ترکیبات اسانس و شناسایی ترکیبات عمده از جمله: 1 و 8 سینئول (59.2 درصد) و آلفا فلاندرن (18.5 درصد) و آلفا پینن (7.6 درصد). جالب توجه آنکه دو ترکیب میریستیسین و آپیول در اسانس میوه ایرانی دیده نشدند.نتیجه گیری: اجزای تشکیل دهنده بافت های میوه هیچ گونه تغیری با اشکال این اجزای در نمونه های دیگر نقاط ندارد, لیکن دو ترکیب آپیول (ایجاد کننده خطر سقط جنین) و میرستیسین (عامل ایجاد افوریا) در اسانس میوه های جعفری پرورش یافته در ایران وجود ندارد و لذا با برتری کامل نسبت به نمونه های اروپا قابل استفاده در صنایع غذایی و دارویی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امین، غلامرضا، صالحی سورمقی، محمدحسین، نیک آور، بهمن، و دراج، گلنار. (1385). بررسی خرده نگاری و شناسایی اجزای تشکیل دهنده اسانس میوه جعفری ایرانی .Petroselinum hortense Hoffm. گیاهان دارویی، 6(21)، 61-66. SID. https://sid.ir/paper/15613/fa

    Vancouver: کپی

    امین غلامرضا، صالحی سورمقی محمدحسین، نیک آور بهمن، دراج گلنار. بررسی خرده نگاری و شناسایی اجزای تشکیل دهنده اسانس میوه جعفری ایرانی .Petroselinum hortense Hoffm. گیاهان دارویی[Internet]. 1385؛6(21):61-66. Available from: https://sid.ir/paper/15613/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا امین، محمدحسین صالحی سورمقی، بهمن نیک آور، و گلنار دراج، “بررسی خرده نگاری و شناسایی اجزای تشکیل دهنده اسانس میوه جعفری ایرانی .Petroselinum hortense Hoffm،” گیاهان دارویی، vol. 6، no. 21، pp. 61–66، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15613/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button