Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,365
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس سه گونه گیاه گل راعی (.Hypericum spp) در ایران

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 31

چکیده

 مقدمه: اسانس ها محتوی شمار زیادی از متابولیت های ثانویه فرار می باشند که کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و بهداشتی یافته اند از جمله استفاده از اجزای اسانس ها در کنترل میکروارگانیسم های بیماری زا, به عنوان مثال تاثیر آلفا و بتا - پینن در کنترل باکتری های گرم مثبت جنس Staphylococcus که عامل عفونت آندوکاردیت می باشند به اثبات رسیده است.هدف: شناسایی اجزای اسانس برخی گونه های گل راعی موجود در ایران به منظور مشخص نمودن مهم ترین ترکیبات و مقایسه آنها با یکدیگر بود.روش بررسی: اسانس گیری از اندام های تازه سه گونه .H. tetrapterum Frise. ,Hypericum perforatum L و H. patulum Thunb. به روش تقطیر با آب صورت گرفت و اجزای اسانس با استفاده از دستگاه گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف نگارجرمی (GC/MS) شناسایی شدند.نتایج: آنالیز اجزای اسانس نشان داد که در گونه H. perforatum آلفا - پینن (21.8 درصد), نونان (9.7 درصد) و ان- اکتان (9.1 درصد) به ترتیب بیشترین اجزای اسانس می باشند, در حالی که در گونه.H. tetrapterum ان - دکان (30.8 درصد) و ان - نونان (9.9 درصد) و همچنین در گونه H. patulumبتا - پینن (30.2 درصد) و آلفا - پینن (18.3 درصد) به ترتیب بیشترین اجزای اسانس را تشکیل می دادند.نتیجه گیری: در بین سه گونه مورد بررسی در این مطالعه اختلاف عمدتا وابسته به گونه گیاهی بود. همچنین همان طور که اشاره شد اسانس گونه H. perforatum دارای مقادیر بالای آلفا - پینن و اسانس گونه H. patulum دارای مقادیر بالای آلفا و بتا - پینن می باشند که پتانسیل بالای این مونوترپن های مهم در درمان و پیشگیری بیماری هایی همچون بیماری عفونت آندوکاردیت به اثبات رسیده است لذا می توان این گونه ارزشمند دارویی به عنوان کاندیدی در برابر بیماری های عفونی دانست.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرشدلو، محمدرضا، عبادی، علی، فتاحی مقدم، محمدرضا، و یزدانی، داراب. (1391). بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس سه گونه گیاه گل راعی (.Hypericum spp) در ایران. گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 9)، 23-31. SID. https://sid.ir/paper/15747/fa

    Vancouver: کپی

    مرشدلو محمدرضا، عبادی علی، فتاحی مقدم محمدرضا، یزدانی داراب. بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس سه گونه گیاه گل راعی (.Hypericum spp) در ایران. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(ویژه نامه 9):23-31. Available from: https://sid.ir/paper/15747/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا مرشدلو، علی عبادی، محمدرضا فتاحی مقدم، و داراب یزدانی، “بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس سه گونه گیاه گل راعی (.Hypericum spp) در ایران،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 9، pp. 23–31، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15747/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا