مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ریخت شناسی شورش های نان در عصر مظفری

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 150

چکیده

 اعتراض های شهری از شاخصه های زندگی اجتماعی در دوره مظفرالدین شاه بود. بخش عمده ای از این اعتراضات را شورش های نان به خود اختصاص داده است. این شورش ها سبب ایجاد تحول در روابط حکومت و مردم شد. ریخت شناسی شورش های نان در عصر مظفری, به منظور درک و تحلیل عمیق تر اوضاع اجتماعی پیشامشروطه, موضوع اصلی این مقاله است که تلاش می شود به روش تاریخی و با شیوه توصیفی _ تحلیلی و با استناد به منابع و مآخذ موجود بررسی شود. این پژوهش در پی پاسخ به این پرسش ها است که چه عواملی بر وقوع شورش های نان تأثیرگذار بوده, گروه ها و اقشار اجتماعی شرکت کننده در شورش ها چه کسانی بوده اند و تأثیرات این شورش ها چه بوده است. به نظر می رسد عوامل طبیعی هم چون قحط و خشکسالی و نیز عوامل انسانی هم چون احتکار غلات, سبب کمبود و گرانی نان و اتحاد مردم در برابر حکومت و وقوع شورش ها شده است. این شورش ها به الگوهایی برای مبارزه تبدیل شد و نظام حاکم را روز به روز بیشتر به چالش کشید و مردم را در پافشاری بر عملی شدن مطالباتشان استوارتر ساخت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، هاجر، ترابی فارسانی، سهیلا، و کامرانی فر، احمد. (1398). ریخت شناسی شورش های نان در عصر مظفری. تاریخ و تمدن اسلامی، 15(30 )، 127-150. SID. https://sid.ir/paper/157176/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی هاجر، ترابی فارسانی سهیلا، کامرانی فر احمد. ریخت شناسی شورش های نان در عصر مظفری. تاریخ و تمدن اسلامی[Internet]. 1398؛15(30 ):127-150. Available from: https://sid.ir/paper/157176/fa

    IEEE: کپی

    هاجر صالحی، سهیلا ترابی فارسانی، و احمد کامرانی فر، “ریخت شناسی شورش های نان در عصر مظفری،” تاریخ و تمدن اسلامی، vol. 15، no. 30 ، pp. 127–150، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/157176/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button