مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از عصاره الکلی گیاه آویشن باغی، ویتامین E و چربی در جیره غذایی بر میزان کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ و سیستم ایمنی مرغ تخم گذار تحت شرایط تنش ‏حرارتی

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 191

چکیده

 مقدمه: عصاره الکلی گیاه آویشن باغی فعالیت ضدمیکروبی و اثر ضد اکسیدانی دارند, مصرف آن موجب کاهش کلسترول خون شده تقویت سیستم ایمنی و در نتیجه موجب بهبود عملکرد شود.هدف: هدف این آزمایش به منظور بررسی اثر عصاره الکلی گیاه آویشن باغی و ویتامین E بر میزان کلسترول سرم و زرده تخم‏مرغ و سیستم ایمنی تحت شرایط تنش ‏حرارتی انجام گرفت.روش بررسی: این آزمایش به مدت شش هفته با استفاده از 108 قطعه مرغ تخم گذار 45 هفته واریته «لوهمن لایت « به صورت آزمایش فاکتوریل 3×2×2 در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی انجام شد. تیمارها شامل دو دمای خنک و گرم تناوبی, دو نوع چربی اشباع و غیر‏اشباع‏ و سه تیمار افزودنی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی), ویتامین E و عصاره آویشن باغی بودند.نتایج: نتایج نشان داد میزان کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ تحت تاثیر دمای محیطی بالا به طور معنی داری افزایش یافته است (p<0.05). چربی اشباع نیز به طور معنی داری سطح کلسترول زرده را افزایش داد. در حالی که, تیمار آویشن کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ را کاهش داد (p<0.05). به علاوه, دما تاثیر معنی داری بر تیتر آنتی بادی اولیه و ثانویه داشت (p<0.05). همچنین, در نوبت دوم تزریق SRBC آویشن بیشترین تاثیر معنی دار را بر افزایش تولید آنتی بادی داشت (p<0.05).نتیجه گیری: ترکیبات فنولیکی موجود در عصاره آویشن موجب کاهش کلسترول و بهبود عملکرد سیستم ایمنی به خصوص در شرایط تنش گرمایی که سیستم ایمنی ضعیف است, می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طهماسبی، ام هانی، شریعتمداری، فرید، و کریمی ترشیزی، محمدامیر. (1391). تاثیر استفاده از عصاره الکلی گیاه آویشن باغی, ویتامین E و چربی در جیره غذایی بر میزان کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ و سیستم ایمنی مرغ تخم گذار تحت شرایط تنش ‏حرارتی. گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 9)، 183-191. SID. https://sid.ir/paper/15746/fa

    Vancouver: کپی

    طهماسبی ام هانی، شریعتمداری فرید، کریمی ترشیزی محمدامیر. تاثیر استفاده از عصاره الکلی گیاه آویشن باغی, ویتامین E و چربی در جیره غذایی بر میزان کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ و سیستم ایمنی مرغ تخم گذار تحت شرایط تنش ‏حرارتی. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(ویژه نامه 9):183-191. Available from: https://sid.ir/paper/15746/fa

    IEEE: کپی

    ام هانی طهماسبی، فرید شریعتمداری، و محمدامیر کریمی ترشیزی، “تاثیر استفاده از عصاره الکلی گیاه آویشن باغی, ویتامین E و چربی در جیره غذایی بر میزان کلسترول سرم خون و زرده تخم‏مرغ و سیستم ایمنی مرغ تخم گذار تحت شرایط تنش ‏حرارتی،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 9، pp. 183–191، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15746/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button