مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,252
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

902
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عوامل محیطی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی کرچک (.Ricinus communis L)

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 106

چکیده

 مقدمه: کرچک (Ricinus communis L.) یکی از مهمترین گیاهان دارویی مورد استفاده در صنایع داروسازی, آرایشی و بهداشتی بیشتر کشورهای توسعه یافته است. کاربردهای فراوان آن در صنایع مختلف و اخیرا در صنایع غذایی باعث شده است تا پژوهش های زیادی روی آن انجام گیرد. هدف: بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن دانه های کرچک به دست آمده از مناطق مختلف ایران می باشد, تا بهترین منطقه از نظر خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن کرچک مشخص شود.روش بررسی: پس از این که دانه ها در مناطق مختلف کاملا رسیدند, برداشت شده و به منظور انجام آزمایش ها خصوصیات فیزیکوشیمیایی به آزمایشگاه منتقل شدند. آزمایش ها شامل روغن گیری با دستگاه سوکسله, اندازه گیری میزان کلروفیل با دستگاه اسپکتروفتومتر, اندازه گیری ضریب شکست روغن به وسیله دستگاه رفراکتومتر, رطوبت روغن, عدد صابونی, عدد اسیدی, عدد پراکسید و عدد یدی به وسیله استانداردهای AOCS بود.نتایج: بررسی ها نشان داد که عوامل محیطی اثرات معنی داری بر میزان روغن, رطوبت روغن, عدد اسیدی, عدد پراکسید, عدد یدی, میزان کلروفیل و عدد صابونی روغن دانه های گیاه دارویی کرچک دارد. در نمونه های آنالیز شده محتوای روغن (35.3-51.5 درصد), رطوبت (0.3-1.14 درصد), ضریب شکست (1.404-1.426), میزان کلروفیل (0.16-0.40 mg Pheophytin/kg oil), عدد اسیدی (0.29-0.60 mg NaOH/g oil), عدد پروکسید (0.00-0.50 meq O2/kg oil), عدد صابونی (164.5-178.53 mg KOH/g Oil) و عدد یدی (75.75-85.62 g I2/100 g oil) بودند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از خصوصیات روغن گیاه دارویی کرچک مناطق مختلف, می توان عنوان کرد که روغن حاصل از مناطق ارومیه, نظرلو و مرند دارای بیشترین کیفیت می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علیرضالو، ابوالفضل، علیرضالو، کاظم، کریم زاده، قاسم، و امیدبیگی، رضا. (1390). بررسی تاثیر عوامل محیطی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی کرچک (.Ricinus communis L). گیاهان دارویی، 10(40)، 97-106. SID. https://sid.ir/paper/15782/fa

    Vancouver: کپی

    علیرضالو ابوالفضل، علیرضالو کاظم، کریم زاده قاسم، امیدبیگی رضا. بررسی تاثیر عوامل محیطی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی کرچک (.Ricinus communis L). گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛10(40):97-106. Available from: https://sid.ir/paper/15782/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل علیرضالو، کاظم علیرضالو، قاسم کریم زاده، و رضا امیدبیگی، “بررسی تاثیر عوامل محیطی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی کرچک (.Ricinus communis L)،” گیاهان دارویی، vol. 10، no. 40، pp. 97–106، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15782/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button