Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,208
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر فرآوری با سرکه و آب نمک بر سمیت و خاصیت ضددیابتی عصاره میوه حنظل (.Citrullus colocynthis (L.) Schrad) در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 123

چکیده

 مقدمه: میوه حنظل برای درمان دیابت مصرف می شود. حنظل در حیوانات دیابتی و بیماران دیابتی نوع دوم, سطح گلوکز خون را کنترل نموده است. حنظل در دوزهای بالا سمی است که جهت کاهش سمیت, آن را مدتی در سرکه یا آب نمک قرار می دهند.هدف: تاثیر فرآوری با سرکه و آب نمک بر سمیت و خاصیت ضددیابتی حنظل در موش صحرایی بررسی شد.روش بررسی: تعیین LD50 (دوز کشنده میانه): عصاره های هیدروالکلی فرآوری نشده و فرآوری شده با آب نمک و سرکه حنظل در دوزهای مختلف از راه خوراکی یک مرتبه به گروه های 10 تایی موش های صحرایی نر و ماده ویستار سالم گاواژ و تعداد حیوانات مرده در هر گروه طی 72 ساعت پس از گاواژ مشخص شد. بررسی اثر ضددیابتی: موش های صحرایی نر ویستار با تزریق صفاقی 125 میلی گرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. هر عصاره با دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم روزانه برای مدت 1 ماه به گروه 10 تایی موش های دیابتی گاواژ و سرانجام سطح گلوکز خون به دست آمده از ورید دمی (به روش گلوکز اکسیداز) پس از 8 ساعت ناشتایی تعیین شد. نتایج: LD50 عصاره های فرآوری نشده و فرآوری شده با آب نمک و سرکه به ترتیب 200, 250 و 250 میلی گرم بر کیلوگرم بود. سه عصاره سطح گلوکز خون را به طور معنی دار در مقایسه با کنترل کاهش دادند (p<0.05). نتیجه گیری: فرآوری با آب نمک یا سرکه می تواند سمیت حنظل را ضمن حفظ اثر ضددیابتی کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فلاح حسینی، حسن، کیان بخت، سعید، موسوی، رامین، و امن زاده، نفیسه. (1390). بررسی تاثیر فرآوری با سرکه و آب نمک بر سمیت و خاصیت ضددیابتی عصاره میوه حنظل (.Citrullus colocynthis (L.) Schrad) در موش صحرایی. گیاهان دارویی، 10(40)، 119-123. SID. https://sid.ir/paper/15789/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح حسینی حسن، کیان بخت سعید، موسوی رامین، امن زاده نفیسه. بررسی تاثیر فرآوری با سرکه و آب نمک بر سمیت و خاصیت ضددیابتی عصاره میوه حنظل (.Citrullus colocynthis (L.) Schrad) در موش صحرایی. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛10(40):119-123. Available from: https://sid.ir/paper/15789/fa

    IEEE: کپی

    حسن فلاح حسینی، سعید کیان بخت، رامین موسوی، و نفیسه امن زاده، “بررسی تاثیر فرآوری با سرکه و آب نمک بر سمیت و خاصیت ضددیابتی عصاره میوه حنظل (.Citrullus colocynthis (L.) Schrad) در موش صحرایی،” گیاهان دارویی، vol. 10، no. 40، pp. 119–123، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15789/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا