مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,323
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

999
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر مهار کنندگی عصاره تام گیاه پرسیاوشان بر باکتری های گرم مثبت و گرم منفی

صفحات

 صفحه شروع 124 | صفحه پایان 132

چکیده

 مقدمه: پرسیاوشان با نام علمی (Adiantum capillus-veneris L.) یکی از گونه های تیره سرخس می باشد که به صورت سنتی در درمان سرفه, علایم سرماخوردگی و ریزش منطقه ای مو استفاده می شده است. تحقیقات انجام شده روی عصاره متانلی اندام هوایی این گیاه آثار مهار کنندگی مشخصی را بر ضد میکروب های مختلف نشان می دهد.هدف: در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره تام گیاه پرسیاوشان بر 8 گونه باکتری گرم مثبت و گرم منفی مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: گیاه پرسیاوشان از مزرعه گیاهان دارویی کندلوس در شمال کشور و در خرداد و تیرماه سال 1380, جمع آوری و نمونه هرباریومی از آن تهیه و سپس در هرباریوم دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران شناسایی و نام علمی آن تعیین شد. گیاه جمع آوری شده پس از تمیز و خشک کردن, توسط آسیاب پودر شده و در ظروف در بسته و به دور از نور و حرارت نگهداری شد. پس از استخراج عصاره هیدروالکلی این گیاه (به روش پرکولاسیون) با استفاده از متانل 96 درصد, تعداد 9 رقت به ترتیب 10, 5, 2.5, 1.25, 0.625, 0.3125, 0.1562, 0.0781 و 0.0391 درصد (w/v) از عصاره تام گیاه پرسیاوشان تهیه شد. اثر مهار کنندگی عصاره تهیه شده روی 8 گونه باکتری گرم مثبت و گرم منفی به روش انتشار در دیسک (قطره پلیت, دیسک دیفیوژن و چاهک پلیت) مورد مطالعه قرار گرفت.نتایج: نتایج نشان داد که عصاره تام گیاه پرسیاوشان در رقت های فوق الذکر اثر مهار کنندگی قابل ملاحظه ای بر رشد بر استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیاکلی و هلیکوباکترپیلوری داشته در حالیکه سالمونلاتیفی, شیگلا سونه ای, سودوموناس آئروژینوزا, پروتئوس ولگاریس و استرپتوکوکوس پیوژنژ نسبت به عصاره پرسیاوشان حساسیت قابل ملاحظه ای نشان ندادند. این یافته ها هماهنگی نسبی با مطالعات دیگر محققین نشان داد.نتیجه گیری: حاصل تحقیق پیش رو نشان می دهد که عصاره متانلی گیاه پرسیاوشان از رشد سه باکتری بیماری زا جلوگیری کرده است. مقایسه دو روش کمی انتشار نیز نشان داد که روش چاهک پلیت در مقایسه با روش دیسک دیفیوژن, اثر مهارکنندگی بیشتری بر رشد میکروارگانیزم ها دارد که به نظر می رسد این خاصیت ضد باکتریایی به علت وجود ترکیبات فلاونوییدی در گیاه پرسیاوشان باشد و گیاه مذکور ظرفیت استفاده های درمانی و پزشکی بسیاری را حایز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شیرازی، محمدحسن، امین، غلامرضا، آخوندی لواسانی، بهناز، و اشراقی، سیدسعید. (1390). مطالعه اثر مهار‌کنندگی عصاره تام گیاه‌ پرسیاوشان بر باکتری ‌های گرم مثبت و گرم منفی. گیاهان دارویی، 10(40)، 124-132. SID. https://sid.ir/paper/15790/fa

    Vancouver: کپی

    شیرازی محمدحسن، امین غلامرضا، آخوندی لواسانی بهناز، اشراقی سیدسعید. مطالعه اثر مهار‌کنندگی عصاره تام گیاه‌ پرسیاوشان بر باکتری ‌های گرم مثبت و گرم منفی. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛10(40):124-132. Available from: https://sid.ir/paper/15790/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن شیرازی، غلامرضا امین، بهناز آخوندی لواسانی، و سیدسعید اشراقی، “مطالعه اثر مهار‌کنندگی عصاره تام گیاه‌ پرسیاوشان بر باکتری ‌های گرم مثبت و گرم منفی،” گیاهان دارویی، vol. 10، no. 40، pp. 124–132، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15790/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button