مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,419
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه روغن فرار حاصل از برگ سه گیاه نارنج، لیموترش و نارنگی

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 30

چکیده

 جنس citrus از اعضای خانواده نارنج (Rutaceae) است که بیشتر در نواحی معتدل و گرم کره زمین پراکندگی دارند. اندام هوایی آنها دارای بوی قوی می باشند. بعضی از آنها مانند درختان مرکبات میوه خوراکی دارند, عده ای دیگر به مصارف درمانی می رسند و یا از آنها اسانس گیری به عمل می آید. در این تحقیق اسانس های برگ سه گونه نارنج, لیموترش و نارنگی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند.در این بررسی روغن های فرار برگ های سه گونه نارنج (C. bigardia), لیموترش (C. limon) و نارنگی (C. deliciosa) به روش تقطیر با آب با کمک دستگاه کلونجر به ترتیب به میزان های 4/1, 1/1 و 1 درصد حجمی وزنی استخراج گردیدند. سپس اجزای تشکیل دهنده هر یک از آنها توسط دستگاه گاز کروماتوگراف - طیف سنج جرمی(GC-MS) شناسایی و تعیین مقدار شدند.بر اساس نتایج به دست آمده عمده ترین ترکیب موجود در اسانس برگ نارنج شامل لینالول (72/38 درصد), لینالیل استات (52/36 درصد), آلفا ترپینئول (68/8 درصد) و ژرانیل استات (8/3 درصد), در اسانس برگ لیموترش ژرانیال (45/31 درصد), نرال(16/23 درصد), بتا پینن (39/22 درصد) و لیمونن (79/6 درصد) و در اسانس برگ نارنگی سابینن (64/37 درصد), لینالول (60/36 درصد), دلتا-3-کارن (42/4 درصد) و سیترونلال (81/3 درصد) بودند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مصدق، محمود، کمالی نژاد، محمد، دهموبدشریف آبادی، آناهیتا، و اصفهانی، بهنام. (1383). بررسی و مقایسه روغن فرار حاصل از برگ سه گیاه نارنج, لیموترش و نارنگی. گیاهان دارویی، 3(11)، 25-30. SID. https://sid.ir/paper/15808/fa

Vancouver: کپی

مصدق محمود، کمالی نژاد محمد، دهموبدشریف آبادی آناهیتا، اصفهانی بهنام. بررسی و مقایسه روغن فرار حاصل از برگ سه گیاه نارنج, لیموترش و نارنگی. گیاهان دارویی[Internet]. 1383؛3(11):25-30. Available from: https://sid.ir/paper/15808/fa

IEEE: کپی

محمود مصدق، محمد کمالی نژاد، آناهیتا دهموبدشریف آبادی، و بهنام اصفهانی، “بررسی و مقایسه روغن فرار حاصل از برگ سه گیاه نارنج, لیموترش و نارنگی،” گیاهان دارویی، vol. 3، no. 11، pp. 25–30، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15808/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button