مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,212
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس فراسیون آسای سیاه (Ballota nigra L. ssp. anatolica P. H. Davis) رویش یافته در استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 36

چکیده

 مقدمه: جنس فراسیون آسا شامل حدود 90 گونه در سراسر جهان می باشد. در کشور ایران تنها 3 گونه از این جنس رویش دارد که دارای خواص دارویی بوده و در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند.هدف: بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس سرشاخه های گل دار گونه فراسیون آسای سیاه می باشد.روش بررسی: در این تحقیق گونه B. nigra ssp. anatolica از محل رویش خود در روستای شاه ناجر, کجور, استان مازندران, جمع آوری شد. اسانس گیری به روش تقطیر با آب انجام شد و اجزای روغن فرار با استفاده از دستگاه های GC و GC/MS آنالیز و شناسایی شدند. شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس, به کمک طیف جرمی, شاخص بازداری آنها و مقایسه با شاخص های بازداری گزارش شده در منابع صورت گرفت.نتایج: بازدهی وزنی - وزنی اسانس برای B. nigra ssp. anatolica, 0.7 درصد وزنی - وزنی به دست آمد. تعداد 12 ترکیب (91.8 درصد) اسانس شناسایی شد.نتیجه گیری:Germacrene D.  (18.1 درصد) و Nerolidol epoxyacetate (15.4 درصد),Sclareoloxide  (12.1 درصد), Linalyl acetate  (11.5 درصد) و b-Caryophyllen (10.5 درصد) ترکیب های عمده بودند. یافته های این مطالعه نشان می دهد که مونوترپن ها (18.1 درصد) و سزکویی ترپن ها (73.7 درصد) اسانس این گیاه را تشکیل می دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی زاده، زهرا، و امینی اشکوری، طیبه. (1388). بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس فراسیون آسای سیاه (Ballota nigra L. ssp. anatolica P. H. Davis) رویش یافته در استان مازندران. گیاهان دارویی، 8(32)، 33-36. SID. https://sid.ir/paper/15860/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی زاده زهرا، امینی اشکوری طیبه. بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس فراسیون آسای سیاه (Ballota nigra L. ssp. anatolica P. H. Davis) رویش یافته در استان مازندران. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛8(32):33-36. Available from: https://sid.ir/paper/15860/fa

    IEEE: کپی

    زهرا کاظمی زاده، و طیبه امینی اشکوری، “بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس فراسیون آسای سیاه (Ballota nigra L. ssp. anatolica P. H. Davis) رویش یافته در استان مازندران،” گیاهان دارویی، vol. 8، no. 32، pp. 33–36، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15860/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button