مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سیتریک و اسکوربیک اسید، ویتامین D3 و کلسیم بر کارآیی فیتاز میکروبی در جیره های بر پایه ذرت و کنجاله سویا: عملکرد پرنده و قابلیت هضم مواد مغذی از سن 1 تا 21 روزگی

صفحات

 صفحه شروع 120 | صفحه پایان 137

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 این مطالعه به منظور تعیین اثر آنزیم فیتاز و اسیدهای آلی (سیتریک و اسکوربیک)، ویتامین D3 و سطوح مختلف کلسیم بر عملکرد جوجه های گوشتی و قابلیت هضم مواد مغذی (سن 1 تا 21 روزگی) در جیره های بر پایه ذرت و کنجاله سویا انجام شد. جوجه های گوشتی با جیره های زیر در دو سطح 0.79 و %0.9 کلسیم تغذیه شدند. جیره ها شامل: 1) جیره شاهد منفی حاوی 0.315 درصد فسفر قابل دسترس، 2) جیره شاهد منفی به علاوه 500 واحد فیتاز در هر کیلوگرم جیره، 3) جیره شاهد منفی به علاوه فیتاز و 2 درصد سیتریک اسید، 4) جیره شاهد منفی به علاوه فیتاز، سیتریک اسید و 200 میلی گرم در کیلوگرم اسکوربیک اسید، 5) جیره شاهد منفی به علاوه فیتاز، سیتریک اسید، اسکوربیک اسید و 200 میکروگرم در کیلوگرم ویتامین D3، 6) جیره شاهد حاوی 0.45 درصد فسفر قابل دسترس (توصیه شورای پژوهش های ملی آمریکا). تیمارهای آزمایشی هر کدام در 4 تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار اجرا شدند. افزایش کلسیم جیره از 0.79 به %0.9 تاثیر منفی بر ضریب تبدیل خوراک داشت اما مصرف خوراک و قابلیت هضم پروتئین را بهبود بخشید. افزودن فیتاز به جیره موجب بهبود وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک، خاکستر درشت نی و قابلیت هضم فسفر و پروتئین شد. افزودن سیتریک اسید و اسکوربیک اسید به همراه فیتاز، وزن بدن، بازده غذایی و ابقای فسفر را در مقایسه با جیره شاهد به ترتیب 10، 8 و %57 افزایش داد. وزن بدن جوجه های تغذیه شده با جیره شاهد مشابه جوجه هایی بود که جیره شاهد منفی تکمیل شده با فیتاز و اسیدهای آلی را دریافت کردند. خاکستر درشت نی و قابلیت هضم فسفر در جوجه های تغذیه شده با جیره دارای فیتاز، اسیدهای آلی و ویتامین D3 به ترتیب 18 و 57 درصد بالاتر از جوجه های تغذیه شده با جیره شاهد منفی بود. نتایج این مطالعه نشان داد که تکمیل نمودن جیره های کم فسفر بر پایه ذرت و کنجاله سویا با مقادیر مناسب فیتاز، سیتریک اسید، اسکوربیک اسید و ویتامین D3 موجب افزایش قابل ملاحظه ای در عملکرد جوجه های گوشتی و قابلیت هضم مواد مغذی می شود و با کاهش مقدار نیتروژن و فسفر مدفوع، اثرهای محیطی سودمندی را به همراه دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشارمنش، محسن، سمیع، عبدالحسین، و پوررضا، جواد. (1382). تاثیر سیتریک و اسکوربیک اسید, ویتامین D3 و کلسیم بر کارآیی فیتاز میکروبی در جیره های بر پایه ذرت و کنجاله سویا: عملکرد پرنده و قابلیت هضم مواد مغذی از سن 1 تا 21 روزگی. تحقیقات کشاورزی ایران، 22(2)، 120-137. SID. https://sid.ir/paper/16105/fa

    Vancouver: کپی

    افشارمنش محسن، سمیع عبدالحسین، پوررضا جواد. تاثیر سیتریک و اسکوربیک اسید, ویتامین D3 و کلسیم بر کارآیی فیتاز میکروبی در جیره های بر پایه ذرت و کنجاله سویا: عملکرد پرنده و قابلیت هضم مواد مغذی از سن 1 تا 21 روزگی. تحقیقات کشاورزی ایران[Internet]. 1382؛22(2):120-137. Available from: https://sid.ir/paper/16105/fa

    IEEE: کپی

    محسن افشارمنش، عبدالحسین سمیع، و جواد پوررضا، “تاثیر سیتریک و اسکوربیک اسید, ویتامین D3 و کلسیم بر کارآیی فیتاز میکروبی در جیره های بر پایه ذرت و کنجاله سویا: عملکرد پرنده و قابلیت هضم مواد مغذی از سن 1 تا 21 روزگی،” تحقیقات کشاورزی ایران، vol. 22، no. 2، pp. 120–137، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16105/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button