مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره هیدروالکلی مرزنجوش (Origanum vulgare L. ) و علف-چای (Hypericum perforatum) بر رشد، ایمنی، فعالیت آنزیم های گوارشی و آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط پرورش تجاری

صفحات

 صفحه شروع 339 | صفحه پایان 351

چکیده

 پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر عصاره­ های هیدروالکلی گیاهان دارویی مرزنجوش (Origanum vulgare L. ) و علف­ چای (Hypericum perforatum) بر رشد, شاخص­ های ایمنی و فعالیت آنزیم­ های گوارشی و آنتی اکسیدانی ماهی قزل­ آلای رنگین کمان طرح ریزی و اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (صفر درصد), تیمار 3 درصد مرزنجوش, تیمار 3 درصد علف­ چای و ترکیب هر دو گیاه (5/1 درصد) بود. شاخص وضعیت اختلاف معنی­ دار بین تیمار 3 د رصد مرزنجوش با سایر تیمارها وجود داشت. بالاترین میزان وزن نهایی در تیمار 3درصد مرزنجوش مشاهده شد (05/0>P). ضریب رشد ویژه تیمار 3 درصد مرزنجوش نسبت به تیمار شاهد 30/8 درصد افزایش و ضریب تبدیل غذایی آن 34/2 درصد کاهش داشت. فراسنجه های ایمنی (ایمونوگلوبولین, فعالیت مسیر فرعی کمپلمان و لیزوزیم سرم) و آنزیم­ های آنتی اکسیدانی (گلوتاتیون پراکسیداز, کاتالاز و سوپر اکسید دیسموتاز) ماهیان تیمارهای مختلف تحت تاثیر جیره­ های غذایی قرار گرفتند (05/0>P), بطوریکه کمترین و بیشترین میزان این فراسنجه ها به ترتیب متعلق به گروه شاهد و 3 درصد مرزنجوش بود (05/0>P). اختلاف معنی­ داری از نظر فعالیت آنزیم­ های گوارشی (آمیلاز, لیپاز و پروتئاز) میان تیمار 3 درصد مرزنجوش و تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از عصاره هیدروالکلی گیاه مرزنجوش بطور مشخصی موجب بهبود شاخص­ های ایمنی و فعالیت آنزیم­ های گوارشی زوائد پیلوریک و آنتی اکسیدانی کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط پرورشی خواهد شد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر عصاره­ های هیدروالکلی گیاهان دارویی مرزنجوش (Origanum vulgare L. ) و علف­ چای (Hypericum perforatum) بر رشد, شاخص­ های ایمنی و فعالیت آنزیم­ های گوارشی و آنتی اکسیدانی ماهی قزل­ آلای رنگین کمان طرح ریزی و اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (صفر درصد), تیمار 3 درصد مرزنجوش, تیمار 3 درصد علف­ چای و ترکیب هر دو گیاه (5/1 درصد) بود. شاخص وضعیت اختلاف معنی­ دار بین تیمار 3 د رصد مرزنجوش با سایر تیمارها وجود داشت. بالاترین میزان وزن نهایی در تیمار 3درصد مرزنجوش مشاهده شد (05/0>P). ضریب رشد ویژه تیمار 3 درصد مرزنجوش نسبت به تیمار شاهد 30/8 درصد افزایش و ضریب تبدیل غذایی آن 34/2 درصد کاهش داشت. فراسنجه های ایمنی (ایمونوگلوبولین, فعالیت مسیر فرعی کمپلمان و لیزوزیم سرم) و آنزیم­ های آنتی اکسیدانی (گلوتاتیون پراکسیداز, کاتالاز و سوپر اکسید دیسموتاز) ماهیان تیمارهای مختلف تحت تاثیر جیره­ های غذایی قرار گرفتند (05/0>P), بطوریکه کمترین و بیشترین میزان این فراسنجه ها به ترتیب متعلق به گروه شاهد و 3 درصد مرزنجوش بود (05/0>P). اختلاف معنی­ داری از نظر فعالیت آنزیم­ های گوارشی (آمیلاز, لیپاز و پروتئاز) میان تیمار 3 درصد مرزنجوش و تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از عصاره هیدروالکلی گیاه مرزنجوش بطور مشخصی موجب بهبود شاخص­ های ایمنی و فعالیت آنزیم­ های گوارشی زوائد پیلوریک و آنتی اکسیدانی کبد ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط پرورشی خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی بصیر، میثم، ایمانی، احمد، سروی مغانلو، کوروش، و مشکینی، سعید. (1398). تاثیر عصاره هیدروالکلی مرزنجوش (Origanum vulgare L. ) و علف-چای (Hypericum perforatum) بر رشد, ایمنی, فعالیت آنزیم های گوارشی و آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط پرورش تجاری. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 72(4 )، 339-351. SID. https://sid.ir/paper/161913/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی بصیر میثم، ایمانی احمد، سروی مغانلو کوروش، مشکینی سعید. تاثیر عصاره هیدروالکلی مرزنجوش (Origanum vulgare L. ) و علف-چای (Hypericum perforatum) بر رشد, ایمنی, فعالیت آنزیم های گوارشی و آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط پرورش تجاری. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1398؛72(4 ):339-351. Available from: https://sid.ir/paper/161913/fa

    IEEE: کپی

    میثم عزیزی بصیر، احمد ایمانی، کوروش سروی مغانلو، و سعید مشکینی، “تاثیر عصاره هیدروالکلی مرزنجوش (Origanum vulgare L. ) و علف-چای (Hypericum perforatum) بر رشد, ایمنی, فعالیت آنزیم های گوارشی و آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط پرورش تجاری،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 72، no. 4 ، pp. 339–351، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161913/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button