مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن های گیاهی در توسعه گناد و تغییرات سطح برخی هورمون های جنسی ماهی قزل آلای رنگین کمان ماده (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 355 | صفحه پایان 368

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر جیره های غذایی حاوی روغن های مختلف گیاهی در رشد تخمدان و میزان ترشح هورمون های جنسی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss), چهار جیره آزمایشی بر پایه 15% چربی فرموله شد. در تیمار شاهد 100% روغن مورد استفاده روغن ماهی بود و در تیمار های اول, دوم و سوم از 25% روغن ماهی و به ترتیب 75% روغن سویا, کانولا و کتان استفاده شد. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی در چهار تیمار و سه تکرار طراحی شد. پس از شش هفته تغذیه ماهیان با وزن متوسط 200±2.5 گرم, بافت تخمدان و میزان هورمون های استروئیدی (تستسترون, 17-بتا استرادیول و پروژسترون) ارزیابی شدند. میزان توسعه بافت تخمدان همچنین میزان هورمون های تستسترون و 17-بتا استرادیول در تیمار اول به طور معنی داری بیش تر از سایر تیمار ها بود (P<0.05), در حالی که میزان هورمون پروژسترون در بین تمام تیمارها و تیمار شاهد اختلاف معنی داری را نشان نداد. با توجه به مطالب ارائه شده, روغن سویا به منزله بهترین روغن در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان برای توسعه بافت تخمدان و افزایش میزان هورمون های جنسی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی خواه، سیده مرضیه، مجازی امیری، باقر، رفیعی، غلامرضا، فرهنگی، مهرداد، و موسوی، سیدمهیا. (1394). تاثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن های گیاهی در توسعه گناد و تغییرات سطح برخی هورمون های جنسی ماهی قزل آلای رنگین کمان ماده (Oncorhynchus mykiss). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 68(3)، 355-368. SID. https://sid.ir/paper/162046/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی خواه سیده مرضیه، مجازی امیری باقر، رفیعی غلامرضا، فرهنگی مهرداد، موسوی سیدمهیا. تاثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن های گیاهی در توسعه گناد و تغییرات سطح برخی هورمون های جنسی ماهی قزل آلای رنگین کمان ماده (Oncorhynchus mykiss). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1394؛68(3):355-368. Available from: https://sid.ir/paper/162046/fa

    IEEE: کپی

    سیده مرضیه حسینی خواه، باقر مجازی امیری، غلامرضا رفیعی، مهرداد فرهنگی، و سیدمهیا موسوی، “تاثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن های گیاهی در توسعه گناد و تغییرات سطح برخی هورمون های جنسی ماهی قزل آلای رنگین کمان ماده (Oncorhynchus mykiss)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 68، no. 3، pp. 355–368، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162046/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button