مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر کودهای شیمیایی و کودهای آلی بر عملکرد و برخی خصوصیات تغذیه ای دانه برنج

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 95

چکیده

 این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر کودهای شیمیایی و کودهای آلی بر خصوصیات کیفی و تغذیه ای برنج در موسسه تحقیقات برنج کشور به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. در این آزمایش کود نیتروژن با چهار سطح (0, 40, 60 و 80 کیلوگرم در هکتار) از منبع کود اوره تحت عنوان فاکتور اول و کود گاوی با سه سطح (0, 10 و20  تن در هکتار) و کمپوست آزولای پوسیده با یک سطح (5 تن در هکتار) تحت عنوان فاکتور دوم در نظر گرفته شد. میزان عملکرد و خصوصیات کیفی برنج شامل درصد آمیلوز (AC), قوام ژل (GC), دمای ژلاتینه شدن (GT) و در نهایت میزان پروتئین دانه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد مقادیر مختلف کودهای شیمیایی در تمامی سطوح بر کلیه ویژگی های کیفی اختلافات معنی داری ایجاد می کند, به طوری که تیمار 80 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بیشترین عملکرد و بیشترین GC را داشته است در حالی که بیشترین AC,GT  و پروتئین به ترتیب در تیمارهای 40, 0 و 60 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به دست آمد. در بین سطوح مختلف کودهای آلی اختلاف معنی داری بر روی درصد آمیلوز و مقدار پروتئین دیده نمی شود اما بیشترین عملکرد در شرایط استفاده از کمپوست آزولا به مقدار 5 تن در هکتار به دست می آید در حالی که تیمار 10 تن در هکتار کود گاوی بالاترین GC و GT را به وجود می آورد. نتایج اثرات متقابل کودهای شیمیایی و آلی نشان داد که بالاترین مقدار AC تحت تیماری عاری از هرگونه کود شیمیایی و آلی به دست آمد. کود گاوی در مقدار 10 تن در هکتار بدون هیچ گونه کود شیمیایی بیشترین GC و GT را داشت اما بالاترین عملکرد در تیمار استفاده از بیشترین سطح کود شیمیایی اوره همراه با شرایط استفاده 5 تن در هکتار آزولا حاصل شد. حداکثر پروتئین در تیمار 20 تن در هکتار کود گاوی و 60 کیلوگرم در هکتار نیتروژن اندازه گیری شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصراله زاده ماسوله، آذین، پاشابایرام اوغلو، زمان اف، امیری، ابراهیم، رضوی پورکومله، تیمور، شریف فر، اصغر، و طایفه، ماندانا. (1389). مقایسه تاثیر کودهای شیمیایی و کودهای آلی بر عملکرد و برخی خصوصیات تغذیه ای دانه برنج. علوم زیستی، 4(2 (پیاپی 13))، 85-95. SID. https://sid.ir/paper/164114/fa

    Vancouver: کپی

    نصراله زاده ماسوله آذین، پاشابایرام اوغلو زمان اف، امیری ابراهیم، رضوی پورکومله تیمور، شریف فر اصغر، طایفه ماندانا. مقایسه تاثیر کودهای شیمیایی و کودهای آلی بر عملکرد و برخی خصوصیات تغذیه ای دانه برنج. علوم زیستی[Internet]. 1389؛4(2 (پیاپی 13)):85-95. Available from: https://sid.ir/paper/164114/fa

    IEEE: کپی

    آذین نصراله زاده ماسوله، زمان اف پاشابایرام اوغلو، ابراهیم امیری، تیمور رضوی پورکومله، اصغر شریف فر، و ماندانا طایفه، “مقایسه تاثیر کودهای شیمیایی و کودهای آلی بر عملکرد و برخی خصوصیات تغذیه ای دانه برنج،” علوم زیستی، vol. 4، no. 2 (پیاپی 13)، pp. 85–95، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/164114/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button