مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,209
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

719
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی بار میکروبی و PH شیر خام دامداری های سنتی شهرستان کاشمر در فصل های مختلف

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 37

چکیده

  تغییرات میکروبی و شیمیایی شیر خام باعث اختلال در مراحل فرآوری, کاهش زمان ماندگاری محصولات لبنی و در نتیجه به خطر افتادن سلامت مصرف کنندگان و جامعه می گردد. در این تحقیق با هدف پیگیری تغییرات برخی از فاکتورهای ارزیابی شیر خام در مراحل مختلف تولید و وجود ارتباط بین این فاکتورها, 6 دامداری سنتی به صورت خوشه ای انتخاب و از مراحل مختلف تولید در طول یک سال از شیر خام نمونه گیری به عمل آمد. محل های مختلف نمونه برداری شامل پستان دام, ماشین شیردوشی, بیدون حمل شیر در مرکز جمع آوری, مخزن مرکز جمع آوری و تانکر حمل شیر در محل سکوی دریافت کارخانه بود. آزمایش های شمارش میکروبی کل و PH بر روی نمونه ها انجام شد. PH شیر در زمان تحویل شیر در محل سکوی کارخانه نسبت به مراحل قبل اختلاف معنی داری داشت  (P<0.001)متوسط هندسی شمارش میکروبی کل شیر در مراحل مختلف فوق به ترتیب 105×1.6,105 ×8.2, 106×3.1, 106×9.3, 106×7.2 واحد تشکیل دهنده کلنی در هر میلی لیتر (CFU/ml) بود. شمارش میکروبی کل در مرحله ماشین شیر دوش, بیدون در مرکز جمع آوری شیر و مخزن مرکز جمع آوری نسبت به مراحل قبل دارای افزایش معنی داری بود(P<0.001) , بار میکروبی شیر خام و PH در فصل تابستان نسبت به زمستان افزایش معنی داری داشت (P<0.05). با توجه به نتایج این تحقیق توصیه می شود دامداران به خصوص در تابستان به نکات بهداشتی بیشتر توجه نمایید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروی، مهدی، و غزنوی، احمد. (1387). ارزیابی بار میکروبی و PH شیر خام دامداری های سنتی شهرستان کاشمر در فصل های مختلف. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 4(13)، 33-37. SID. https://sid.ir/paper/166688/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی مهدی، غزنوی احمد. ارزیابی بار میکروبی و PH شیر خام دامداری های سنتی شهرستان کاشمر در فصل های مختلف. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1387؛4(13):33-37. Available from: https://sid.ir/paper/166688/fa

    IEEE: کپی

    مهدی خسروی، و احمد غزنوی، “ارزیابی بار میکروبی و PH شیر خام دامداری های سنتی شهرستان کاشمر در فصل های مختلف،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 4، no. 13، pp. 33–37، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166688/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button