مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,238
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی میکروبی شیر خام و عوامل فصلی موثر بر آن در استان لرستان

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 33

چکیده

 به منظور بررسی عوامل موثر بر کیفیت شیرخام جمع آوری شده در استان لرستان 2560 رکورد مربوط به بار میکروبی شیرخام کل استان که طی سال های 1378 الی 1381 در آزمایشگاه کارخانه شیر پگاه لرستان انجام شده جمع آوری گردید و آنالیز واریانس به روش GLM برای بررسی اثرات سال, فصل و ماه بر روی میزان با میکروبی شیر صورت گرفت. نتایج نشان داد که اثرات سال, فصل و ماه بر روی بار میکروبی کاملا معنی دار (p<0.01) می باشد. بین مناطق مختلف استان از لحاظ بار میکروبی اختلاف کاملا معنی دار مشاهده شده است (p<0.01) به طوری که بیشترین بار میکروبی مربوط به شهرستان های بروجرد و دورود با11.59±0.37 CFu/ml و کمترین با میکروبی مربوط به شهرستان خرم آباد و بخش مرکزی با 6.59±0.37 CFu/ml می باشد. بین فصول بهار و تابستان با پاییز و زمستان اختلاف معنی دار وجود داشت به طوری که بیشترین بار میکروبی مربوط به فصول بهارو تابستان بود. همچنین بین سال های مختلف اختلاف معنی داری مشاهده شده است به طوری که کمترین بار میکروبی مربوط به سال 1381 و بیشترین آن مربوط به سال 1378 می باشد. در بین ماه های سال کمترین بار میکروبی در فصل آذر با میزان 6.75±0.44 CFu/ml و بیشترین بار میکروبی در ماه های مرداد و شهریور به ترتیب با میزان CFu/ml و 8.69±0.56 و CFu/ml و 8.67±0.57 مشاهده گردید که می توان با اتخاذ اقدامات بهداشتی و آموزشی در روستاها از مرحله دوشش شیر خام تا مراحل مختلف جمع آوری درکاهش میزان آلودگی و از بین بردن کانون های آلودگی اقدام نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یاراحمدی، بهروز، اسلامی، موسی، مهدوی عادلی، حمیدرضا، و مویدی نژاد، اعظم. (1385). بررسی میزان آلودگی میکروبی شیر خام و عوامل فصلی موثر بر آن در استان لرستان. پژوهش و سازندگی، 19(1 (پی آیند 70) در امور دام و آبزیان)، 28-33. SID. https://sid.ir/paper/19919/fa

    Vancouver: کپی

    یاراحمدی بهروز، اسلامی موسی، مهدوی عادلی حمیدرضا، مویدی نژاد اعظم. بررسی میزان آلودگی میکروبی شیر خام و عوامل فصلی موثر بر آن در استان لرستان. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(1 (پی آیند 70) در امور دام و آبزیان):28-33. Available from: https://sid.ir/paper/19919/fa

    IEEE: کپی

    بهروز یاراحمدی، موسی اسلامی، حمیدرضا مهدوی عادلی، و اعظم مویدی نژاد، “بررسی میزان آلودگی میکروبی شیر خام و عوامل فصلی موثر بر آن در استان لرستان،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 1 (پی آیند 70) در امور دام و آبزیان، pp. 28–33، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19919/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا