مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روش اندازه گیری بار میکروبی شیر خام و پاستوریزه با استفاده از اندازه گیری مقاومت الکتریکی (امپدانس) و تطابق آن با اسیدیته قابل تیتر شیر

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 105

چکیده

 شمارش کلی بار میکروبی نمونه های شیر به روش مرجع پورپلیت و مطابقت نتایج حاصله با استانداردهای موجود, از جمله کارهای آزمایشگاهی معمول در تمامی کارخانجات صنایع شیر است. از سوی دیگر, سرعت دستیابی به نتایج در اسرع وقت از جمله نکات ویژه و مدنظر کارخانجات به منظور اطمینان از کیفیت محصول تولیدی و در حال توزیع می باشد. لذا با تکیه بر این موضوع, بهره گیری از تکنیک امپدانس در ارزیابی بار میکروبی شیرهای خام و پاستوریزه مد نظر واقع شد که با صرف وقت کمتر, دستیابی سریع تر به نتایج را میسر می سازد. همچنین در این مطالعه, مطابقت نتایج حاصله از روش امپدانس با نتایج به دست آمده از روش مرجع پورپلیت و نیز اسیدیته قابل تیتر در شیر مورد بررسی واقع گردید. در طی این بررسی, تعداد 100 نمونه شیر (50 نمونه پاستوریزه و 50 نمونه خام) تهیه شد و با استفاده از روش امپدانس و نیز روش مرجع پورپلیت مورد ارزیابی از نظر شمارش کلی بار میکروبی قرار گرفتند. همچنین مقدار اسیدیته شیر بر اساس درجه دورنیک اندازه گیری شد. روش پورپلیت, اسیدیته شیر و روش امپدانس, بر اساس دستورالعمل های موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران انجام پذیرفت و سپس با استفاده از نتایج, منحنی های مربوط به انطباق سه روش با یکدیگر و معادله منحنی های مذکور با استفاده از روش های آماری و نرم افزار Excel به دست آمد. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق, میزان تطابق روش امپدانس با روش مرجع پورپلیت در شیرهای پاستوریزه 95.01% و در شیرهای خام 95.29% بود. همچنین میزان تطابق روش امپدانس با مقدار اسیدیته قابل تیتر در شیرهای خام براساس درجه دورنیک 88.83% و در شیرهای پاستوریزه 85.4% و نیز میزان تطابق مقدار بار باکتریایی شیر با مقدار اسیدیته در شیرهای خام و پاستوریزه به ترتیب 94.14% و 93.27% به دست آمد. بنابر نتایج مطالعه حاضر, تکنیک امپدانس به عنوان جایگزینی برای روش های مرسوم قدیمی می تواند مورد استفاده باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فضل آرا، علی، زارعی، مهدی، و متقیان، ناهید. (1392). بررسی روش اندازه گیری بار میکروبی شیر خام و پاستوریزه با استفاده از اندازه گیری مقاومت الکتریکی (امپدانس) و تطابق آن با اسیدیته قابل تیتر شیر. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 9(2 (مسلسل 39))، 97-105. SID. https://sid.ir/paper/97486/fa

    Vancouver: کپی

    فضل آرا علی، زارعی مهدی، متقیان ناهید. بررسی روش اندازه گیری بار میکروبی شیر خام و پاستوریزه با استفاده از اندازه گیری مقاومت الکتریکی (امپدانس) و تطابق آن با اسیدیته قابل تیتر شیر. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1392؛9(2 (مسلسل 39)):97-105. Available from: https://sid.ir/paper/97486/fa

    IEEE: کپی

    علی فضل آرا، مهدی زارعی، و ناهید متقیان، “بررسی روش اندازه گیری بار میکروبی شیر خام و پاستوریزه با استفاده از اندازه گیری مقاومت الکتریکی (امپدانس) و تطابق آن با اسیدیته قابل تیتر شیر،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 9، no. 2 (مسلسل 39)، pp. 97–105، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97486/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button