مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

394
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

551
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر فصل و نوع دامداری بر مقدار آفلاتوکسین M1 و کیفیت شیر خام

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 66

چکیده

 کیفیت شیر خام بر کیفیت فرآورده های آن تأثیر دارد. هدف این مطالعه بررسی در این بررسی تعداد 600 نمونه شیر خام از 5 دامداری صنعتی و 5 مرکز جمع آوری شیر (در طی دو فصل تابستان و زمستان) در شهرستان خرم آباد در سال 1396 آباد تهیه شد. مقدار آفلاتوکسین M1 با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) در 40 نمونه (از هر دامداری در هر فصل دو نمونه) اندازه گیری گردید. همه نمونه ها ازنظر آزمون های اسیدیته, دانسیته, پروتئین, درصد آب, پروتئین, چربی و شمارش کلی میکروبی ارزیابی شدند. نتایج نشان داد مقدار آفلاتوکسین M1 در شیرهای فصل زمستان اندکی بالاتر از فصل تابستان بود گرچه این اختلاف معنی دار نبود. از بین 40 نمونه موردبررسی, در 5 نمونه (5/12 درصد) آفلاتوکسین M1 از حد مجاز تعیین شده در استاندارد ملی ایران (ng/ml 50) بالاتر بود. مقدار چربی, پروتئین و دانسیته در نمونه های شیر فصل زمستان بیشتر از فصل تابستان بود (05/0P<), اما اختلاف معنی داری بین نمونه های شیر دامداری های صنعتی و مراکز جمع آوری شیر وجود نداشت. تعداد 93 درصد نمونه ها در فصل زمستان و 100 درصد نمونه ها در فصل تابستان, آلودگی بیش ازحد مجاز تعیین شده در استاندارد ملی داشتند. با توجه به نتایج این بررسی, برای کاهش بار میکروبی شیر خام باید روش های مناسبی به کار گرفته شده و به دامداران آموزش های لازم در خصوص نحوه دوشش و نوع تغذیه دام ارائه شود و علاوه بر آن نمونه های شیر حتماً باید ازنظر مقدار آفلاتوکسین M1 نیز موردبررسی قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلی، مریم، و کیانی، فلور. (1398). بررسی اثر فصل و نوع دامداری بر مقدار آفلاتوکسین M1 و کیفیت شیر خام. بهداشت مواد غذایی، 9(3 (پیاپی 35) )، 55-66. SID. https://sid.ir/paper/223004/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلی مریم، کیانی فلور. بررسی اثر فصل و نوع دامداری بر مقدار آفلاتوکسین M1 و کیفیت شیر خام. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(3 (پیاپی 35) ):55-66. Available from: https://sid.ir/paper/223004/fa

    IEEE: کپی

    مریم جلیلی، و فلور کیانی، “بررسی اثر فصل و نوع دامداری بر مقدار آفلاتوکسین M1 و کیفیت شیر خام،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35) ، pp. 55–66، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/223004/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button