مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

932
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات باکتریولوژیک و شیمیایی TVB-N ماهی سفید در دماهای 18- و 4 درجه سانتی گراد

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 46

چکیده

 در این مطالعه بررسی تغییرات باکتریولوژی و پروتئینی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) (Kamensky) در طی زمان نگهداری در دو دمای (18-) و (4+) درجه سانتی گراد صورت پذیرفت. 13 عدد ماهی سفید از ساحل منطقه نوشهر در اردیبهشت 1387 بلافاصله پس از صید نمونه برداری گردید. در گروه اول 7 عدد ماهی در دمای 4 سانتی گراد و در گروه دوم 6 عدد ماهی در دمای 18- سانتی گراد قرار گرفتند. نمونه های گروه اول در روزهای صفر, سوم, ششم, نهم, دوازدهم, پانزدهم و هیجدهم و نمونه های گروه دوم در روزهای صفر, سوم, چهل, پنجم, نودم, صد و سی پنجم و صد و هشتادم از نظر تغییرات باکتریولوژیکال و بازهای فرار مورد آزمون قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده ماهیان نگهداری شده در دمای 4 درجه سانتی گراد در روز دوازدهم شاخص میزان فساد شیمیایی (TVB-N) به 32.1 میلی گرم بر 100 گرم به حداکثر مجاز مصرف رسید و در روز پانزدهم نیز شاخص فساد میکروبی, یعنی تعداد باکتری های مزوفیل هوازی به 1.7×107cfu/g حداکثر تعداد مجاز مصرف رسید. در گروه ماهیانی که در دمای 18- سانتی گراد نگهدای شدند. در روز صد و هشتادم میزان شاخص فساد شیمیایی (TVB-N) به 30 میلی گرم بر 100 گرم رسید (یعنی دقیقا میزان حداکثر حد مجاز فساد شیمیایی) و شاخص های میکروبی (باکتریایی های مزوفیل هوازی, سرمادوست, کلیفرمی و استافیلوکوکوس اورئوس) در حد فساد قابل قبول مصرف باقی ماند. برای هر مورد آنچه به نظر می رسد. کاهش دما بر روی کاهش سرعت فساد اثر مستقیم دارد و همچنین در شرایط سرما و انجماد میزان شاخص شیمیایی در مقایسه وضعیت بهتری نسبت به میزان شاخص های میکروبی نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، هدایت، صفاییان، شیلا، و صادقی، هما. (1388). تغییرات باکتریولوژیک و شیمیایی TVB-N ماهی سفید در دماهای 18- و 4 درجه سانتی گراد. پژوهش های علوم و فنون دریایی، 4(1)، 37-46. SID. https://sid.ir/paper/173908/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی هدایت، صفاییان شیلا، صادقی هما. تغییرات باکتریولوژیک و شیمیایی TVB-N ماهی سفید در دماهای 18- و 4 درجه سانتی گراد. پژوهش های علوم و فنون دریایی[Internet]. 1388؛4(1):37-46. Available from: https://sid.ir/paper/173908/fa

    IEEE: کپی

    هدایت حسینی، شیلا صفاییان، و هما صادقی، “تغییرات باکتریولوژیک و شیمیایی TVB-N ماهی سفید در دماهای 18- و 4 درجه سانتی گراد،” پژوهش های علوم و فنون دریایی، vol. 4، no. 1، pp. 37–46، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/173908/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button