مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

771
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات مقادیر و زمانهای مختلف مصرف نیتروژن بر خواص کمی و کیفی کنجد در شهرستان بهبهان

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 105

چکیده

 جهت بررسی تاثیر مقادیر و زمان های مختلف مصرف نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی محصول کنجد, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان بهبهان اجرا شد. فاکتور اول شامل 5 سطح نیتروژن (0, 25, 50, 75 و 100 کیلوگرم در هکتار) از منبع اوره و فاکتور دوم زمان مصرف نیتروژن در دو سطح بود. تیمار اول مصرف کود در دو مرحله (پیش از کشت + قبل از گلدهی) و تیمار دوم در سه مرحله (پیش از کشت + قبل گلدهی+ قبل از کپسول دهی) در مقادیر مساوی مصرف شد. نتایج نشان داد که بهترین تیمار از لحاظ عملکرد دانه و عملکرد روغن دانه مربوط به مصرف 75 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار در دو مرحله بود. اثرات تیمارها, میزان و زمان مصرف نیتروژن, همچنین برهمکنش متقابل آنها بر درصد روغن دانه معنی دار نبود. در مورد برخی از صفات کمی مثل ارتفاع بوته و تعداد شاخه های فرعی ملاحظه شد که با بالا رفتن مقدار نیتروژن در این دو صفت نیز افزایش معنی داری حاصل شد. با افزایش مصرف نیتروژن در این تحقیق درصد آلودگی بوته های کنجد به بیماری فیلودی و بوته میری افزایش یافت بطوریکه حداکثر آلودگی در تیمار 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص حاصل شد. با توجه به هدف از کشت دانه های روغنی از جمله کنجد افزایش میزان روغن قابل استحصال در واحد سطح است و با توجه به اینکه بهترین انتخاب برای تیمار کودی تیماری ست که علاوه برداشتن عملکرد بالا دارای درصد روغن و عملکرد روغن بالا باشد و با هدف مصرف کمترین میزان کود بهترین, در این پژوهش بهترین تیمار مصرف نیتروژن در ارتباط با صفات مورد بررسی تیمار مصرف 75 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص و در دو مرحله (پیش از کشت + قبل از گلدهی) معرفی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گرشاسبی، مهرنوش، دادنیا، محمدرضا، و رفیع، محمدرضا. (1390). بررسی اثرات مقادیر و زمانهای مختلف مصرف نیتروژن بر خواص کمی و کیفی کنجد در شهرستان بهبهان. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 3(9)، 95-105. SID. https://sid.ir/paper/174536/fa

    Vancouver: کپی

    گرشاسبی مهرنوش، دادنیا محمدرضا، رفیع محمدرضا. بررسی اثرات مقادیر و زمانهای مختلف مصرف نیتروژن بر خواص کمی و کیفی کنجد در شهرستان بهبهان. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1390؛3(9):95-105. Available from: https://sid.ir/paper/174536/fa

    IEEE: کپی

    مهرنوش گرشاسبی، محمدرضا دادنیا، و محمدرضا رفیع، “بررسی اثرات مقادیر و زمانهای مختلف مصرف نیتروژن بر خواص کمی و کیفی کنجد در شهرستان بهبهان،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 3، no. 9، pp. 95–105، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174536/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button