مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

932
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پخت مکرر بر رنگ سرامیک های دندانی و رنگ پذیری آنها در مواجهه با محلولهای رنگ زا

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 65

چکیده

 مقدمه هدف: انطباق رنگ بین رستوریشن های دندانی و دندانهای طبیعی یکی از شایع ترین مشکلات کلینیکی است. علیرغم انتخاب دقیق رنگ, رنگ نهایی سرامیک های دندانی ممکن است تحت تاثیر پروسه ساخت از جمله تعداد پخت قرار گیرد. همچنین ثبات رنگ نیز یک فاکتور مهم جهت موفقیت طولانی مدت رستوریشن های سرامیکی از لحاظ کلینیکی می باشد. اطلاعات کمی در مورد تغییر رنگ رستوریشن های سرامیکی تحت تاثیر نوشیدنی های رنگ زا مانند قهوه وجود دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر پخت مکرر و نوع سیستم سرامیکی بر روی ثبات رنگ سرامیک های دندانی در مواجه با نوشیدنی قهوه می باشد.روش کار: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی تعداد 90 دیسک (با قطر 10 میلی متر, core با ضخامت 0.5 میلی متر و پرسلن پوشاننده با ضخامت 1.5 میلی متر (برای سه سیستم سرامیکی ]یک نمونه متال-سرام و دو نمونه تمام سرام [(IPS, Zirconia) فراهم می شود (هر سیستم 30 دیسک). هر سیستم بر اساس تعداد پخت (3 و 5 و 7 بار) به سه گروه تقسیم می شوند سپس بعد از پختهای مکرر, نصف هر گروه در آب مقطر قرار می گیرند و نصف دیگر در قهوه .(n=5) رنگ هر دسته قبل و بعد از پختها و قرارگیری در محلول ها توسط دستگاه colorimeter انداره گیری می شود. شاخص های استاندارد l*a*b و تغییرات رنگ (DE) آنالیزمی شوند. (DE) با استفاده از فرمول 1/2 (DL2+Db2+Da2) DE=محاسبه می شود. از اندازه گیری مکررANOVA  جهت آنالیز داده ها و از تست Tukey HSD برای مقایسه آنها استفاده می شود.نتایج: تغییر رنگ سرامیکها تحت تاثیر تعداد پخت (3 و 5 و7) (P<0.005) و نوع سیستم سرامیکی(P<0.005)  می باشد. همچنین اثر متقابل تعداد پخت و نوع سرامیک نیز از لحاظ آماری معنی دار است (P=0.000). با افزایش تعداد پختDE  بیشتر می شود ولی فقط برای سیستم IPS بین پخت 5-3 از لحاظ کلینیکی مشخص است (DE>3). متوسط تغییرات DE در بین پخت های پایین تر (5-3) نسبت به پخت های بالاتر (7-5) بیشتر می باشد. نوشیدنی ها و اثر متقابل آن با تعداد پخت و سیستم سرامیکی, تغییر رنگ مشخصی از لحاظ آماری ایجاد نکردند.نتیجه نهایی: نوع سیستم پرسلن و تعداد پخت بر رنگ سرامیک های تست شده موثر هستند. نوشیدنی قهوه تغییر محسوسی بر رنگ نهایی ایجاد نکرد (DE<3).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، بیژن، وفایی، فریبرز، و ترکان، علی. (1391). بررسی تاثیر پخت مکرر بر رنگ سرامیک های دندانی و رنگ پذیری آنها در مواجهه با محلولهای رنگ زا. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، 19(2 (مسلسل 64))، 58-65. SID. https://sid.ir/paper/17614/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری بیژن، وفایی فریبرز، ترکان علی. بررسی تاثیر پخت مکرر بر رنگ سرامیک های دندانی و رنگ پذیری آنها در مواجهه با محلولهای رنگ زا. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)[Internet]. 1391؛19(2 (مسلسل 64)):58-65. Available from: https://sid.ir/paper/17614/fa

    IEEE: کپی

    بیژن حیدری، فریبرز وفایی، و علی ترکان، “بررسی تاثیر پخت مکرر بر رنگ سرامیک های دندانی و رنگ پذیری آنها در مواجهه با محلولهای رنگ زا،” مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، vol. 19، no. 2 (مسلسل 64)، pp. 58–65، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/17614/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button