مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,285
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

688
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات پری بیوتیکی و ویژگی های کیفی اینولین استخراج شده از کاسنی غیربومی ایران

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 96

چکیده

 اهمیت پری بیوتیک ها یا ترکیبات غذایی غیرقابل هضم که به طور انتخابی رشد و فعالیت باکتری های پروبیوتیک نظیر لاکتوباسیل ها و بیفیدوباکترها را تحریک می کنند به طور روزافزونی مورد توجه قرار گرفته است. اینولین, یکی از ترکیبات ارزشمند پری بیوتیک است که در سطح تجاری از ریشه گیاه کاسنی چندساله استخراج می گردد. با توجه به این که در ایران, گیاه دارویی کاسنی یکساله و به صورت خودرو رشد می یابد ریشه این گیاه, مناسب استخراج اینولین نمی باشد. این پژوهش با هدف استخراج اینولین از گیاه کاسنی چندساله با منشأ غیر بومی و مقایسه اینولین استخراجی با نمونه اینولین تجاری صورت گرفت. فرآیند تولید, شامل استخراج اینولین طبیعی موجود در ریشه کاسنی غیر بومی با استفاده از انتشار در آب داغ, خالص سازی و تغلیظ عصاره بوده و در نهایت, اینولین به وسیله ترسیب با اتانول بازیابی گردید. اینولین استخراجی از کاسنی غیربومی در مقایسه با اینولین شاهد از درجه پلیمریزاسیون بالاتری برخوردار بود. افزایش رشد و فعالیت باکتری پروبیوتیک Lactobacillus casei و باکتری پاتوژن Escherichia coli تحت تاثیر اینولین استخراجی در درصدهای مختلف 0, 1 و 2 درصد مورد بررسی قرار گرفته و با اینولین خالص تجاری, گلوکز و فروکتوز مقایسه گردید. نتایج تغییرات جذب سنجی و بررسی رشد و زنده مانی سلول های باکتریایی نشان داد که سطح  2 درصد نمونه های اینولین در افزایش دانسیته سلولی و افزایش رشد و بقاء (افزایش تقریبی 1 Log) باکتری پروبیوتیک موثرتر بودند, در حالی که سطح  2 درصد گلوکز و فروکتوز موجب افزایش بیش تر رشد و تکثیر اشرشیاکلی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نهاردانی، منیره، حسینی نژاد، مرضیه، و الهامی راد، امیرحسین. (1391). ارزیابی اثرات پری بیوتیکی و ویژگی های کیفی اینولین استخراج شده از کاسنی غیربومی ایران. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 4(4 (پیاپی 14))، 87-96. SID. https://sid.ir/paper/176496/fa

    Vancouver: کپی

    نهاردانی منیره، حسینی نژاد مرضیه، الهامی راد امیرحسین. ارزیابی اثرات پری بیوتیکی و ویژگی های کیفی اینولین استخراج شده از کاسنی غیربومی ایران. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1391؛4(4 (پیاپی 14)):87-96. Available from: https://sid.ir/paper/176496/fa

    IEEE: کپی

    منیره نهاردانی، مرضیه حسینی نژاد، و امیرحسین الهامی راد، “ارزیابی اثرات پری بیوتیکی و ویژگی های کیفی اینولین استخراج شده از کاسنی غیربومی ایران،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 4، no. 4 (پیاپی 14)، pp. 87–96، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176496/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا