مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآیند استخراج ژلاتین از غضروف کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri)

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 74

چکیده

 کوسه ماهی چانه سفید Carcharhinus dussumieri از صیدهای غالب در آب های جنوب کشور می باشد. یکی از دور ریزهای این ماهی به خصوص دربخش فرآوری فیله آن, غضروف است که با روش های شیمیایی قابلیت تبدیل به ژلاتین را دارد. این پژوهش در دو مرحله انجام شد: در مرحله نخست, اثر سه غلظت سود (0.3, 0.2, 0.1) و سه غلظت اسیداستیک (1, 0.5, 0.1) در دمای 60 درجه و زمان 6 ساعت بر راندمان استخراج ژلاتین حاصله, بررسی شد. در مرحله دوم, بهترین غلظت اسید و قلیا در شرایط متغیر دمایی (60, 70 و 80 درجه سانتی گراد) و زمان (6 و 12 ساعت) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آماری از میانگین داده های نرمال که با آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون دانکن تحلیل گردیدند نشان داد که در روش قلیایی, غلظت 0.3 مولار و در روش اسیدی, غلظت 1 مولار بالاترین راندمان را دارند هرچند که از نظر آماری تفاوت معنی داری بین آن ها وجود نداشت.(P>0.05) در روش اسیدی دمای 80 درجه و زمان 12 ساعت و در روش قلیایی دمای 80 درجه و زمان 6 ساعت و دمای 80 درجه و زمان 12 ساعت بدون وجود اختلاف معنی دار (P>0.05), بالاترین راندمان را نشان دادند. درنهایت, مقایسه بین بهترین راندمان اسیدی و بهترین راندمان قلیایی نشان داد که تفاوت معنی داری بین آن ها وجود ندارد, اما با توجه به راندمان حاصله (16.34%), روش قلیایی با غلظت 0.3 مولار سود مصرفی, دمای استخراج 80 درجه سانتی گراد و زمان 12 ساعت به عنوان بهترین روش استخراج ژلاتین از غضروف کوسه ماهی چانه سفید, انتخاب گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عطای صالحی، اسماعیل، حافظیه، محمود، و غلامحسینی، فاطمه. (1391). بهینه سازی فرآیند استخراج ژلاتین از غضروف کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 4(3 (پیاپی 13))، 67-74. SID. https://sid.ir/paper/176519/fa

    Vancouver: کپی

    عطای صالحی اسماعیل، حافظیه محمود، غلامحسینی فاطمه. بهینه سازی فرآیند استخراج ژلاتین از غضروف کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1391؛4(3 (پیاپی 13)):67-74. Available from: https://sid.ir/paper/176519/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل عطای صالحی، محمود حافظیه، و فاطمه غلامحسینی، “بهینه سازی فرآیند استخراج ژلاتین از غضروف کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri)،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 4، no. 3 (پیاپی 13)، pp. 67–74، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176519/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button