Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

760
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد دردی رژیم غذائی حاوی روغن کنجد در موش های صحرائی نر جوان

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 68

چکیده

روغن کنجد به عنوان حلال بعضی داروها در بررسی های فیزیولوژیک و فارماکولوژیک به کار می رود. با توجه به این که این روغن دارای مقادیر زیادی اسید چرب غیر اشباع و همچنین لسیتین می باشد, می تواند برخی از عملکردهای فیزیولوژیک بدن را تحت اثر قرار دهد. در این تحقیق اثر رژیم غذائی حاوی روغن کنجد به مدت یک, دو و چهار هفته برآستانه درد حاد مورد بررسی قرار گرفته است.در این مطالعه از موش های صحرائی نر N-MRI با وزن 20±200 گرم استفاده شد. حیوانات به دو گروه تقسیم شدند: 1) گروه کنترل که غذای معمولی دریافت کردند.2 ) گروه آزمایش که شامل سه زیر گروه بود. در این زیرگروه ها موش ها بطور متناوب به ترتیب 28, 42 و 56 روز با پلیت های حاوی روغن کنجد 10% تغذیه گردیدند. در پایان هر دوره, تست hot plat و یا تست فرمالین انجام گردید. داده ها توسط ANOVA یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.مقایسه آماری نشان داد که رژیم حاوی روغن کنجد در 28 روز با (P<0.002) و در 42 روز با (P<0.03) و در 56 روز با (P<0.005) آستانه درک درد را در مقایسه با رژیم معمولی, در تست hot plate, افزایش داده است. تست آماری LSD بصورت مقایسه Post hoc نشان داد که رژیم حاوی روغن کنجد در  28روز با (P<0.0001) و در 42 روز با (P<0.0003) و در 56 روز با (P<0.0001) درفاز اول و همچنین این رژیم در 42 روز با (P<0.03) و در 56 روز با (P<0.0005) در فاز دوم توانست بی دردی ایجاد کند.نتایج نشان داد که رژیم غذایی حاوی روغن کنجد می تواند آستانه درک درد را در تست hot plat افزایش داده و در تست فرمالین ایجاد بی دردی کند. به نظر می رسد, وجود برخی مواد مثل لسیتین که پیش از استیل کولین می باشد و یا وجود برخی اسیدهای چرب غیراشباع مثل لینولئیک اسید (با تغییر سیالیت غشا یا دخالت در متابولیسم پروستاگلاندین ها و یا تاثیر بر سیستم گاباارژیک) موجب این امر باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدپورکارگر، حسین، شفاهی، منیره، و کسمتی، مهناز. (1389). بررسی اثر ضد دردی رژیم غذائی حاوی روغن کنجد در موش های صحرائی نر جوان. زیست شناسی جانوری، 2(3)، 63-68. SID. https://sid.ir/paper/176933/fa

    Vancouver: کپی

    محمدپورکارگر حسین، شفاهی منیره، کسمتی مهناز. بررسی اثر ضد دردی رژیم غذائی حاوی روغن کنجد در موش های صحرائی نر جوان. زیست شناسی جانوری[Internet]. 1389؛2(3):63-68. Available from: https://sid.ir/paper/176933/fa

    IEEE: کپی

    حسین محمدپورکارگر، منیره شفاهی، و مهناز کسمتی، “بررسی اثر ضد دردی رژیم غذائی حاوی روغن کنجد در موش های صحرائی نر جوان،” زیست شناسی جانوری، vol. 2، no. 3، pp. 63–68، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176933/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا