مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فارماکوگنوزی دانه گیاه کنجد

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 222

چکیده

 مقدمه: گیاه کنجد Sesamum indicum L. بومی جنوب غربی آسیا و آفریقا بوده و مصارف غذایی قابل توجهی دارد. روغن کنجد در درمان برخی بیماریها و نیز ساخت داروها مورد مصرف دارد. روش کار: در این مطالعه توصیفی, دانه کند از نظر ماکروسکوپی و پودر آن از نظر میکروسکوپی مورد آزمایش قرار گرفت که نتایج حاصله در قالب جداول توصیفی ارایه شده است. نتایج: بسیاری از شاخصهای کمی و کیفی در دانه کنجد ایرانی مشابه با استانداردهای جهانی می باشد. آزمایشات فیتوشیمیایی وجود آلکالویید, گلیکوزید قلبی, ساپونین, تانن, آنتراکینون و فلاونویید را در این گیاه تایید نکرد اما وجود استرویید, لیگنان, روغن ثابت, پروتیین, گم و موسیلاژ و کاتیونهای آهن, کلسیم, پتاسیم و آنیون فسفر به اثبات رسید. میزان قابل توجهی روغن و پروتیین نیز از دانه کنجد استخراج گردید. میزان گم و موسیلاژ این گیاه به ترتیب 0.007% و 3.653% محاسبه شد و اندیس های اسیدی, صابونی, یدی, پراکسیدی و جز غیرصابونی در مورد کنجد به ترتیب 0.25, 192.19, 108.37, 3.10 و 1.25% تعیین گردید. هفت ترکیب لیگنانی نیز با بررسی های TLC مورد شناسایی واقع گردید. نتیجه گیری: بسیاری از شاخصهای کمی و کیفی در دانه کنجد ایرانی مشابه با استانداردهای جهانی می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شمس اردکانی، محمدرضا، منجمی، فریناز، و فرجادمند، فاطمه. (1382). بررسی فارماکوگنوزی دانه گیاه کنجد . مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، 7(4)، 217-222. SID. https://sid.ir/paper/60278/fa

    Vancouver: کپی

    شمس اردکانی محمدرضا، منجمی فریناز، فرجادمند فاطمه. بررسی فارماکوگنوزی دانه گیاه کنجد . مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)[Internet]. 1382؛7(4):217-222. Available from: https://sid.ir/paper/60278/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا شمس اردکانی، فریناز منجمی، و فاطمه فرجادمند، “بررسی فارماکوگنوزی دانه گیاه کنجد ،” مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، vol. 7، no. 4، pp. 217–222، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/60278/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button