مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

811
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نوع روغن، زمان و دما بر مقدار اپوکسیددارشدن روغن های گیاهی

صفحات

 صفحه شروع 88 | صفحه پایان 96

چکیده

 در این پژوهش, با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) مقدار اسیدهای چرب روغن های سویا, کلزا و آفتاب گردان منطقه گلستان تعیین شدند. اپوکسیددارکردن این روغن ها با استفاده از هیدروژن پراکسید در نسبت مولی 1.7: 1 (C=C:H2O2), دو زمان 7 و 10 ساعت و سه دمای متفاوت 25, 50 و 75 درجه سانتی گراد و فشار اتمسفر در حین هم زدن انجام شد. مقدار اپوکسیددار شدن روغن ها با تعیین عدد اپوکسی به روش تیترکردن و طیف سنجی FT-IR موردبررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مقدار غیراشباعی, زمان و دما عامل های موثری در اپوکسیددار کردن روغن های گیاهی هستند. روغن آفتاب گردان و کلزا به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار غیراشباعی را دارند. ازاین رو, بیشترین و کمترین مقدار اپوکسیددارشدن مربوط به آن هاست. زمان دادن بیشتر به واکنش اپوکسیددار کردن نیز, بهره واکنش را بالا می برد. دما نیز عامل بسیار مهمی در اپوکسی دارکردن روغن های گیاهی بود, به گونه ای که دماهای بالاتر یا پایین تر از 50 درجه سانتی گراد باعث کاهش بهره اپوکسیددارشدن می شوند. درنهایت, بیشترین مقدار اپوکسی به دست آمده از روغن های آفتاب گردان, سویا و کلزا به ترتیب 25.6%, 11.6% و 53.4% در زمان 10 ساعت و دمای درجه 50 سانتی گراد بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، محمد، کاظم نژادی، میلاد، شاکر، علیرضا، و فتح الهی، احسان. (1396). بررسی تاثیر نوع روغن, زمان و دما بر مقدار اپوکسیددارشدن روغن های گیاهی. پژوهش های کاربردی در شیمی (پژوهش های شیمی کاربردی)، 11(3 )، 88-96. SID. https://sid.ir/paper/179986/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی محمد، کاظم نژادی میلاد، شاکر علیرضا، فتح الهی احسان. بررسی تاثیر نوع روغن, زمان و دما بر مقدار اپوکسیددارشدن روغن های گیاهی. پژوهش های کاربردی در شیمی (پژوهش های شیمی کاربردی)[Internet]. 1396؛11(3 ):88-96. Available from: https://sid.ir/paper/179986/fa

    IEEE: کپی

    محمد محمدی، میلاد کاظم نژادی، علیرضا شاکر، و احسان فتح الهی، “بررسی تاثیر نوع روغن, زمان و دما بر مقدار اپوکسیددارشدن روغن های گیاهی،” پژوهش های کاربردی در شیمی (پژوهش های شیمی کاربردی)، vol. 11، no. 3 ، pp. 88–96، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/179986/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button