مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,675
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات رنگیزه کاروتنوئیدی زعفران (.Crocus Sativus L) بر پلیمریزاسیون میکروتوبول ها و رشد سلول های HeLa

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 39

چکیده

 رنگیزه های کاروتنوئیدی زعفران در طی دهه های گذشته توجه زیادی را در بخش تحقیقاتی به خود جلب کرده اند. کروسین یکی از این کاروتنوئیدهاست که خصوصیات ضد سرطان را در محیط بدن جاندار و نیز در شرایط in vitro از خود نشان داده است. پروتئین های میکروتوبولی از پروتئین های موجود در تقریبا تمام سلول های جانوری هستند که در تمامی های سلولی از قبیل انتقال مواد و اندامک ها, جابه جایی سلولی و همچنین تقسیم سلولی می توان آن ها را سهیم دانست. در نورون ها نیز میکروتوبول ها در جا به جایی ناقلین عصبی نقش دارند. کروسین با پروتئین های سلولی میان کنش داشته و فعالیت های آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد, اما مولکول های هدف این رنگیزه در داخل سلول ها به طور دقیق تاکنون مشخص نشده است. در این تحقیق تاثیر کروسین بر روند پلیمریزاسیون میکروتوبول ها و ساختمان پروتئین های توبولینی با استفاده از طیف سنجی ماورای بنفش و فلورسانت بررسی شده است. همچنین تاثیر این رنگیزه بر روی رشد سلول های HeLa مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان داد کروسین باعث افزایش میزان و سرعت پلیمریزاسیون می شود. طیف های فلورسانت, نشان دهنده میان کنش این لیگاند با پروتئین های توبولینی و تغییرات ساختمانی این پروتئین ها بودند. از بین رفتن سلول های HeLa نیز از دیگر اثرات بررسی شده در این پروژه تحقیقاتی بود. این نتایج منجر به شناخت بیشتر نقش کروسین در فرایند تکثیر سلولی خواهد شد و امید می رود در ادامه بتوان از این لیگاند در درمان بیماری سرطان استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جانیان زاده، محمدعلی، و زارعی جلیانی، حسین. (1388). اثرات رنگیزه کاروتنوئیدی زعفران (.Crocus Sativus L) بر پلیمریزاسیون میکروتوبول ها و رشد سلول های HeLa. دانش زیستی ایران، 4(1)، 31-39. SID. https://sid.ir/paper/183721/fa

    Vancouver: کپی

    جانیان زاده محمدعلی، زارعی جلیانی حسین. اثرات رنگیزه کاروتنوئیدی زعفران (.Crocus Sativus L) بر پلیمریزاسیون میکروتوبول ها و رشد سلول های HeLa. دانش زیستی ایران[Internet]. 1388؛4(1):31-39. Available from: https://sid.ir/paper/183721/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی جانیان زاده، و حسین زارعی جلیانی، “اثرات رنگیزه کاروتنوئیدی زعفران (.Crocus Sativus L) بر پلیمریزاسیون میکروتوبول ها و رشد سلول های HeLa،” دانش زیستی ایران، vol. 4، no. 1، pp. 31–39، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183721/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button