مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,151
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شرایط استخراج عصاره زعفران در سیستم های حلال دوتایی و سه تایی و تعیین شرایط بهینه

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 76

چکیده

 مقدمه: زعفران گرانبهاترین ادویه دنیا است و عصاره حاصل از این ادویه ارزشمند نه تنها دارای خواص ارزشمند تغذیه ای بلکه دارای کاربردهای گوناگون در فرمولاسیون محصولات غذایی می باشد. ارایه روش مناسب در استخراج ترکیبات موثره آن, با توجه به کاربرد آن در محصولات غذایی و به گونه ای که بالاترین بازده اقتصادی را ایجاد کند امری مهم تلقی می شود. هدف از مطالعه حاضر, دستیابی به اقتصادی ترین روش استخراج ترکیبات موثره زعفران می باشد.مواد و روش ها: در این بررسی, شرایط استخراج کروسین, سافرانال و پیکروکروسین در سیستم های حلال دوتایی (آب - استن و آب - اتانل) و سه تایی (آب - استن - اتانل) و در نسبت های مختلف حلال ها به هم و نسبت های متفاوت از حلال به زعفران بررسی گردید.یافته ها: استفاده ازسیستم حلال دوتایی اتانل - آب به نسبت 2:3 و با نسبت 12 به 1 حجمی / وزنی زعفران و بکارگیری سیستم حلال سه تایی آب - استن - اتانل به نسبت های 40, 45 و 15 به ازای هر گرم زعفران در دمای 25oC و زمان 16 ساعت به عنوان بهترین شرایط در استخراج ترکیبات موثره زعفران بدست آمدند. مقادیر کروسین, سافرانال و پیکروکروسین برای حلال دوتایی به ترتیب 229.05, 35.17 و 75.53 و برای حلال سه تایی به ترتیب برابر 272.96, 40.03 و 13.6 در عصاره آبی زعفران اندازه گیری شد.نتیجه گیری: در فرمول های غذایی, بر مبنای نیاز به رنگ, عطر و طعم مطلوب و با توجه به مسائل اقتصادی از هر یک از روش های استخراج پیشنهادی می توان استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قرآنی، بهروز، کدخدایی، رسول، عمادزاده، بهاره، و صادقیان، علیرضا. (1396). ارزیابی شرایط استخراج عصاره زعفران در سیستم های حلال دوتایی و سه تایی و تعیین شرایط بهینه. علوم غذایی و تغذیه، 14(2 (پیاپی 54))، 63-76. SID. https://sid.ir/paper/143156/fa

    Vancouver: کپی

    قرآنی بهروز، کدخدایی رسول، عمادزاده بهاره، صادقیان علیرضا. ارزیابی شرایط استخراج عصاره زعفران در سیستم های حلال دوتایی و سه تایی و تعیین شرایط بهینه. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(2 (پیاپی 54)):63-76. Available from: https://sid.ir/paper/143156/fa

    IEEE: کپی

    بهروز قرآنی، رسول کدخدایی، بهاره عمادزاده، و علیرضا صادقیان، “ارزیابی شرایط استخراج عصاره زعفران در سیستم های حلال دوتایی و سه تایی و تعیین شرایط بهینه،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 2 (پیاپی 54)، pp. 63–76، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143156/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button