مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,280
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فلوراید آب آشامیدنی شهرستان ساری در بهار 1388

صفحات

 صفحه شروع 72 | صفحه پایان 76

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از نگرانی های جامعه دندانپزشکی میزان فلوراید آب آشامیدنی است. افزایش آن موجب بروز فلوئوروزیس و عوارضی همچون کاهش بهره هوشی می شود. همچنین کمبود آن موجب افزایش پوسیدگی و به دنبال آن افزایشDMFT  می گردد. با توجه به عدم گزارش از میزان واقعی آن در سازی و به منظور تعیین میزان فلوراید آب آشامیدنی شهرستان ساری به روش پتانسیومتری با تفکیک مخازن و با توجه به ظرفیت آنها و میزان فلوراید مطلوب در دمای مشخص در شهرستان ساری و در سال 1388 انجام گرفت.مواد و روش ها: مطالعه به صورت توصیفی انجام گرفت. لیست به هنگام کلیه مخازن آب شهرستان ساری از سازمان آبفا اخذ گردید.تعداد 34 نمونه تهیه شد ضمنا دما نیز در زمان اخذ هر نمونه اندازه گیری شد. سپس میزان فلوراید نمونه ها به روش پتانسیومتری در آزمایشگاه دانشکده دندانپزشکی آزاد تهران تعیین گردید.این روش اختصاصی ترین روش تعیین میزان فلوراید آب می باشد. میزان فلوراید بدست آمده از هر مخزن در ظرفیت مخزن ضرب و میانگین کل با انحراف معیار مشخص شد؛ همچنین با استفاده از فرمول (E=-0.038+0.0062 و F=0.34/E) میزان فلوراید مطلوب در آن دمای خاص مشخص گردید. سپس بر اساس آخرین طبقه بندی سازمان بهداشت جهانی WHO نمونه ها در سه گروه کمبود, مطلوب و مازاد طبقه بندی شدند.یافته ها: کل ظرفیت مخازن تامین کننده آب آشامیدنی شهرستان ساری در بهار 1388 شصت هزار و پانصد متر متر مکعب بود. حداقل میزان فلوراید در منبع کوی برق برابر ppm 0.179 بود و حداکثر میزان فلوراید مربوط به منبع کیاسر 2 و برابرppm 0.318  بود. برآورد میزان فلوراید کل آب شهرستان ساری 0.031±ppm 0.25 و با احتمال %95 میزان واقعی فلوراید آب مصرفی مردم شهرستان ساری از حداقل  ppm 0.24تا حداکثر  ppm 0.26برآورد می گردد. در زمان مطالعه همه مخازن با کمبود فلوراید مواجه بودند.نتیجه گیری: این بررسی نشان داد که %91 از ظرفیت مخازن دارای کمبود بسیار شدید فلوراید و  %9از ظرفیت مخازن دارای کمبود شدید بودند؛ و در کل %100 ظرفیت مخازن دارای کمبود بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، غلامحسین، شهمیرزادی، سلاله، ولایی، ناصر، و سعادت، سارنگ. (1388). بررسی میزان فلوراید آب آشامیدنی شهرستان ساری در بهار 1388. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 6(3 (پیاپی 21))، 72-76. SID. https://sid.ir/paper/184786/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی غلامحسین، شهمیرزادی سلاله، ولایی ناصر، سعادت سارنگ. بررسی میزان فلوراید آب آشامیدنی شهرستان ساری در بهار 1388. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1388؛6(3 (پیاپی 21)):72-76. Available from: https://sid.ir/paper/184786/fa

    IEEE: کپی

    غلامحسین رمضانی، سلاله شهمیرزادی، ناصر ولایی، و سارنگ سعادت، “بررسی میزان فلوراید آب آشامیدنی شهرستان ساری در بهار 1388،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 6، no. 3 (پیاپی 21)، pp. 72–76، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184786/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button