مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات فنلی و اثر ضد میکروبی عصاره های مختلف اندام هوایی گیاه دارویی Scutellaria pinnatifida بر روی پاتوژنهای شاخص مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 393 | صفحه پایان 403

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه استفاده از عصاره های گیاهی برای درمان کمکی عفونتهای میکروبی, توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود معطوف کرده است. در این پژوهش اثرات عصاره های مختلف گیاه Scutellaria pinnatifida بر روی پاتوژن های شاخص مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفته است. Scutellaria pinnatifida گیاهی از جنس اسکوتلاریا, خانواده نعناعیان و بومی خراسان می باشد.مواد و روش کار: پس از تهیه عصاره متانولی, دی کلرومتانی و اتیل استاتی گیاه به روش ماسراسیون, حضور ترکیبات فنلی و اثر ضد میکروبی عصاره های حاصل از اندام هوایی Scutellaria pinnatifida به دو روش دیسک و چاهک در باکتریهای گرم مثبت و منفی بررسی گردید.یافته ها: باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با بالاترین هاله عدم رشد به عنوان حساس ترین باکتری در دو روش دیسک (24 میلیمتر) و چاهک (24 میلیمتر) مشاهده گردید. در حالیکه اثر قابل ملاحظه ای بر روی باکتری های گرم منفی نداشت. در این مطالعه عصاره متانولی دارای بالاترین میزان ترکیبات فنلی می باشد. یافته ها نشانگر این است که در اندام هوایی گیاه, عصاره اتیل استاتی نسبت به سایر عصاره ها بیشترین اثر را داشت و عصاره دی کلرومتانی کمترین اثر را نشان داد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که هاله عدم رشد به دست آمده در اندام هوایی این گیاه بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس در مقایسه با نمونه کنترل مثبت جنتامایسین قابل توجه بوده و تاثیر تقریبا مشابهی با جنتامایسین بر روی حذف باکتریهای گرم مثبت نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، آمنه، احمدزاده ثانی، طوبی، کمالی، حسین، آل شیخ، پیمان، فیضی، پیمان، و ضرغامی مقدم، پرستو. (1394). بررسی ترکیبات فنلی و اثر ضد میکروبی عصاره های مختلف اندام هوایی گیاه دارویی Scutellaria pinnatifida بر روی پاتوژنهای شاخص مواد غذایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، 7(2)، 393-403. SID. https://sid.ir/paper/187044/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی آمنه، احمدزاده ثانی طوبی، کمالی حسین، آل شیخ پیمان، فیضی پیمان، ضرغامی مقدم پرستو. بررسی ترکیبات فنلی و اثر ضد میکروبی عصاره های مختلف اندام هوایی گیاه دارویی Scutellaria pinnatifida بر روی پاتوژنهای شاخص مواد غذایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی[Internet]. 1394؛7(2):393-403. Available from: https://sid.ir/paper/187044/fa

    IEEE: کپی

    آمنه محمدی، طوبی احمدزاده ثانی، حسین کمالی، پیمان آل شیخ، پیمان فیضی، و پرستو ضرغامی مقدم، “بررسی ترکیبات فنلی و اثر ضد میکروبی عصاره های مختلف اندام هوایی گیاه دارویی Scutellaria pinnatifida بر روی پاتوژنهای شاخص مواد غذایی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، vol. 7، no. 2، pp. 393–403، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/187044/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button