مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,198
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان گرایش به تماشای تلویزیون و ارتباط آن با دریافت گروه های غذایی و نمایه توده بدنی کودکان 2 تا 6 ساله

صفحات

 صفحه شروع 369 | صفحه پایان 380

چکیده

 زمینه و هدف: تغذیه دوران کودکی نقش بسیار مهمی در سلامت افراد ایفا می کند. رسانه های جمعی به ویژه تلویزیون نقش بسزایی در شکل گیری تغذیه و نمایه توده بدنی کودکان دارند. این مطالعه به منظور شناسایی ارتباط بین میزان گرایش به تماشای تلویزیون و میزان تاثیرگذاری آن بر کودک با دریافت گروه های غذایی و نمایه توده بدنی کودکان پیش دبستانی انجام شده است.مواد و روش کار: مطالعه حاضر به صورت مقطعی و توصیفی- تحلیلی بر روی 114 کودک 2 تا 6 ساله ثبت نامی در مهدکودک های شهر تهران اجرا گردید. اطلاعات مربوط به میزان تماشای تلویزیون و تاثیر آن از طریق پرسشنامه های اطلاعات عمومی و پرسشنامه معتبر تاثیر تماشای تلویزیون بر کودک از دیدگاه والدین جمع آوری شد. پرسشنامه بسامد خوراک نیز به منظور اطلاع از دریافت غذایی کودک تکمیل گردید. قد و وزن کودکان با استفاده از ترازو و متر نواری اندازه گیری شد. آنالیز آماری نتایج حاصل از مطالعه به وسیله نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تست تحلیل واریانس ANOVA انجام گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که میزان مصرف از گروه گوشت ها (p=0.008), قندها (p=0.013), و گروه اسنکها و دسر ها(p=0.011)  در کودکانی که به میزان بیشتری تلویزیون تماشا می کردند, بیشتر از سایر کودکان بود. میزان نمایه توده بدنی و مصرف غلات در کودکانی که به تماشای تبلیغات غذایی علاقه داشتند (p=0.019) بطور معنی داری بالاتر از سایرین بود. همچنین میزان مصرف از گروه چربی ها در کودکانی که از دید والدینشان بیشتر تحت تاثیر تلویزیون قرار می گیرند (p=0.017) بیشتر از سایر کودکان بود.نتیجه گیری: طبق نتایج به دست آمده از مطالعه, افزایش تماشای برنامه های تلویزیونی با افزایش نمایه توده بدنی و افزایش مصرف از گروه های کم ارزش غذایی مرتبط می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلانتری، ناصر، دعایی، سعید، مالمیر، هانیه، غلامعلی زاده، مریم، و نعمت گرگانی، شیوا. (1394). میزان گرایش به تماشای تلویزیون و ارتباط آن با دریافت گروه های غذایی و نمایه توده بدنی کودکان 2 تا 6 ساله. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، 7(2)، 369-380. SID. https://sid.ir/paper/187056/fa

    Vancouver: کپی

    کلانتری ناصر، دعایی سعید، مالمیر هانیه، غلامعلی زاده مریم، نعمت گرگانی شیوا. میزان گرایش به تماشای تلویزیون و ارتباط آن با دریافت گروه های غذایی و نمایه توده بدنی کودکان 2 تا 6 ساله. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی[Internet]. 1394؛7(2):369-380. Available from: https://sid.ir/paper/187056/fa

    IEEE: کپی

    ناصر کلانتری، سعید دعایی، هانیه مالمیر، مریم غلامعلی زاده، و شیوا نعمت گرگانی، “میزان گرایش به تماشای تلویزیون و ارتباط آن با دریافت گروه های غذایی و نمایه توده بدنی کودکان 2 تا 6 ساله،” مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، vol. 7، no. 2، pp. 369–380، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/187056/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button