مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

715
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه امکان کشت گونه های مختلف مخمر برآب پنیر و ملاس برای تولید پروتئین تک یاخته

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 118

چکیده

 مخمرها اولین میکرواورگانیسم هائی بودند که در خصوص آن ها مطالعات زیادی انجام شده و برای مصرف در تغذیه انسان و دام قابل قبول, زیرا مخمرها به ندرت سمی یا بیماری زا می باشند. این تحقیق برای بررسی امکان تولید پروتئین تک یاخته ای از آب پنیر و آب پنیر مخلوط با غلظت های مختلف ملاس چغندر قند (0, 10. 20. 30 و 40 درصد) به وسیله 4 نوع مخمرKluyermyces fragilis , Candida intermedia , Saccharmyces cerevisia و Candida pseadtrpicalis  در قالب یک طرح بلوک کامل تصادفی با روش فاکتوریل (4×5) انجام شد. مقدار 1 میلی لیتر از غلظت 3-10 هر یک از مخمرهای رشد یافته در محیط آب گوشت سابر دکستروز به محیط کشت های آب پنیر و آب پنیر با غلظت های مختلف ملاس منتقل و به مدت 28ساعت در دمای 38 درجه گرم خانه گذاری شد. رشد سلولی, مصرف لاکتوز و تولید بیومس با پنج تکرار اندازه گیری گردید. نتایج این تحقیق نشان داد مخمرK. faragilis  نسبت به سایر مخمرهای به کار رفته در این آزمایش در تمامی محیط ها, بیومس بیشتری تولید می کند (p<0.05). مقدار بیومس تولیدی 2/16, 7/18, 2/19, 7/19 و 5/19 گرم در لیتر به ترتیب برای محیط های کشت حاوی آب پنیر و آب پنیر حاوی 10, 20, 30 و 40 درصد ملاس بدست آمد. هم چنین اضافه نمودن ملاس به مقدار 20 درصد به محیط آب پنیر, رشد سلولی مخمر K. faragilis را نسبت به محیط های کشت آب پنیر و آب پنیر حاوی 10 درصد ملاس به صورت معنی داری بهبود داد (p<0.05). لذا بر اساس نتایج این آزمایش, اضافه کردن 20 تا 30 درصد ملاس به آب پنیر, عمل کرد تولید بیومس را 35 تا 38 درصد افزایش خواهد داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی دهکردی، فرشاد، و همت زاده، فرهید. (1387). مطالعه امکان کشت گونه های مختلف مخمر برآب پنیر و ملاس برای تولید پروتئین تک یاخته. پژوهش و سازندگی، 21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان)، 107-118. SID. https://sid.ir/paper/18855/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی دهکردی فرشاد، همت زاده فرهید. مطالعه امکان کشت گونه های مختلف مخمر برآب پنیر و ملاس برای تولید پروتئین تک یاخته. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان):107-118. Available from: https://sid.ir/paper/18855/fa

    IEEE: کپی

    فرشاد زمانی دهکردی، و فرهید همت زاده، “مطالعه امکان کشت گونه های مختلف مخمر برآب پنیر و ملاس برای تولید پروتئین تک یاخته،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان، pp. 107–118، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18855/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button