مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,379
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فراوانی گونه های لیستریا در شیر خام، پنیر و بستنی سنتی عرضه شده در شهرکرد و شیراز

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 248

چکیده

 سابقه و هدف: لیستریا باکتری است که انتشار وسیعی در طبیعت دارد و معمولا در خاک, فاضلاب, گرد و غبار و آب یافت می شود. لیستریا مونوسایتوژنز و سایر گونه های لیستریا از طیف وسیعی از غذاهای خام و آماده مصرف جداسازی شده اند. هدف از این پژوهش, تعیین میزان شیوع گونه های لیستریا در نمونه های شیر خام, پنیر و بستنی سنتی عرضه شده در شهرستان شهرکرد و شیراز بود.مواد و روش ها: در این پژوهش, 178 نمونه شیر خام گاو (45), شیر خام بز (32), پنیر سنتی (41) و بستنی سنتی (60) به طور تصادفی جمع آوری گردید. تمامی نمونه ها از نظر وجود گونه های لیستریا به روش استاندارد مورد آزمایش قرار گرفتند. گونه های لیستریا جدا شده با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلی مراز تائید شدند.یافته ها: بر پایه آزمون های میکروب شناسی از مجموع 178 نمونه مورد بررسی, 24 نمونه (13.5%) از نظر آلودگی به گونه های لیستریا مثبت شناخته شدند. شیوع گونه های لیستریا در شیر خام گاو, شیر خام گوسفند, پنیر سنتی و بستنی سنتی به ترتیب %11.1, %3.1, %24.4 و %13.3 بود. در این پژوهش بیشترین گونه جداسازی شده لیستریا اینوکوا (%62.5) و در بقیه موارد لیستریا مونوسایتوژنز (%37.5) شناسایی گردید.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه خطر بالقوه عفونت ناشی از مصرف شیر خام و فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه را به لیستریا نشان می دهد. مطالعات بیشتر در زمینه وضعیت الودگی به این پاتوژن در سایر مواد غذایی به ویژه مواد غذایی آماده مصرف پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، ابراهیم، بهزادنیا، اسما، شاکریان، امیر، و ممتاز، حسن. (1388). فراوانی گونه های لیستریا در شیر خام, پنیر و بستنی سنتی عرضه شده در شهرکرد و شیراز. دنیای میکروب ها، 2(4 (پیاپی 5))، 243-248. SID. https://sid.ir/paper/189150/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی ابراهیم، بهزادنیا اسما، شاکریان امیر، ممتاز حسن. فراوانی گونه های لیستریا در شیر خام, پنیر و بستنی سنتی عرضه شده در شهرکرد و شیراز. دنیای میکروب ها[Internet]. 1388؛2(4 (پیاپی 5)):243-248. Available from: https://sid.ir/paper/189150/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم رحیمی، اسما بهزادنیا، امیر شاکریان، و حسن ممتاز، “فراوانی گونه های لیستریا در شیر خام, پنیر و بستنی سنتی عرضه شده در شهرکرد و شیراز،” دنیای میکروب ها، vol. 2، no. 4 (پیاپی 5)، pp. 243–248، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189150/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button