مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,343
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان شیوع لیستریا مونوسیتوژنز در بستنی سنتی عرضه شده در شهر یزد در سال 1394 و مقایسه با سایر مطالعات در نقاط مختلف ایران

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 45

چکیده

 مقدمه: لیستریا مونوسیتوژنز عامل بیماری لیستریوزیس می باشد که علائم شدیدی مانند مننژیت, سپتی سمی و سقط جنین ایجاد می کند. با توجه به اینکه اطلاعات اندکی از آلودگی بستنی سنتی در ایران وجود دارد, هدف از این پژوهش تعیین میزان شیوع لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه های بستنی سنتی عرضه شده در شهر یزد و بررسی خلاصه مطالعات گزارش آلودگی لیستریا مونوسیتوژنز در غذاهای ایرانی و انجام متا آنالیز برای شیر خام و بستنی سنتی برای کل کشور بود.روش بررسی: در این مطالعه 85 نمونه بستنی سنتی به طور تصادفی جمع آوری شد و برای تعیین حضور لیستریا مونوسیتوژنز از محیط های کشت غنی کننده و انتخابی و آزمون های بیوشیمیایی استفاده شد. با استفاده از کلیدواژه های از جمله شیوع, لیستریا مونوسیتوژنز, شیرخام, بستنی و ایران از بانک های اطلاعاتی SID, Magiran, PubMed, Scopus Google Scholar و Science Direct تعداد 26 مورد از مقالات مرتبط با شیر خام و بستنی سنتی جمع آوری شدکه وارد متاآنالیز شدند.. ناهمگونی آماری بین مطالعات با استفاده از آزمون کوکران Q و I-squared محاسبه شد و داده ها با روش متاآنالیز مدل اثرات تصادفی و با نرم افزار STATA نسخه 11.2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: بر پایه آزمون های میکروبی هیچکدام از نمونه ها به لیستریامونوسیتوژنز آلوده نبودند. نتایج متاآنالیز نشان داد که شیوع لیستریا مونوسیتوژنز در شیر خام 4 درصد و بستنی سنتی 1.7 درصد بود. مقدار P کمتر از 0.05 از نظرآماری معنی دار در نظر گرفته شد.نتیجه گیری: با توجه به مصرف شیر خام و یا استفاده از آن در فرآورده های لبنی سنتی در ایران, نبود کنترل مناسب, می تواند سبب بروز خطرات جدی در سلامت جامعه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی، میثم، صالحی ابرقویی، امین، فلاح زاده، حسین، و اکرمی مهاجری، فاطمه. (1396). بررسی میزان شیوع لیستریا مونوسیتوژنز در بستنی سنتی عرضه شده در شهر یزد در سال 1394 و مقایسه با سایر مطالعات در نقاط مختلف ایران. طلوع بهداشت، 16(2 (مسلسل 62))، 31-45. SID. https://sid.ir/paper/103069/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی میثم، صالحی ابرقویی امین، فلاح زاده حسین، اکرمی مهاجری فاطمه. بررسی میزان شیوع لیستریا مونوسیتوژنز در بستنی سنتی عرضه شده در شهر یزد در سال 1394 و مقایسه با سایر مطالعات در نقاط مختلف ایران. طلوع بهداشت[Internet]. 1396؛16(2 (مسلسل 62)):31-45. Available from: https://sid.ir/paper/103069/fa

    IEEE: کپی

    میثم سلیمانی، امین صالحی ابرقویی، حسین فلاح زاده، و فاطمه اکرمی مهاجری، “بررسی میزان شیوع لیستریا مونوسیتوژنز در بستنی سنتی عرضه شده در شهر یزد در سال 1394 و مقایسه با سایر مطالعات در نقاط مختلف ایران،” طلوع بهداشت، vol. 16، no. 2 (مسلسل 62)، pp. 31–45، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/103069/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button