مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی بر شاخص های رشد، بقا و ذخیره کاروتنوئید در بافت پوست و عضله ماهی دالر نقره ای(Metynnis hypsauchen)

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 43

چکیده

 زمینه و هدف: در این مطالعه اثر 5 جیره آزمایشی پودر گوجه فرنگی بر روی میزان رشد, بقا و ذخیره کاروتنوئید در ماهی دالر نقره ای(Metynnis hypsauchen) مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: ماهیان با 5 تیمار غذایی مختلف و 3 تکرار در هر تیمار (15 واحد آزمایشی) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به مدت 8 هفته پرورش داده شدند. 5 جیره آزمایشی که شامل جیره شاهد منفی فاقد هر گونه مواد رنگدانه ای, شاهد مثبت حاوی 20 میلی گرم در کیلوگرم آستاگزانتین مصنوعی و سه تیمار غذایی یک, دو و سه به ترتیب مقدار 15, 20 و 25 میلی گرم در کیلوگرم کاروتنوئید کل معادل با لیکوپن طبیعی موجود در پودر گوجه فرنگی بود. طول کل و وزن کل ماهیان برای بررسی وضعیت رشد ماهیان و به منظور اندازه گیری تجمع کاروتنوئیدها در پوست و عضله از روش اسپکتروفتومتری استفاده شد. یافته ها: افزایش وزن تیمارهای آزمایشی در مقاطع مختلف آزمایشی و به ویژه در کل دوره ی آزمایشی نسبت به تیمارهای شاهد منفی و شاهد مثبت کمتر بود. هم چنین میزان کاروتنوئید در بافت های پوست و عضله ماهی دالر نقره ای در تمام تیمارها بیشتر از تیمار شاهد منفی مشاهده شد. در تیمارهای آزمایشی با افزایش میزان غلظت کاروتنوئید طبیعی در جیره-های غذایی میزان کاروتنوئید پوست و عضله افزایش یافت(05/0>Pنتیجه گیری: عملکرد پایین در بین شاخص های مختلف رشد در تیمارهای آزمایشی, نشان دهنده وجود عوامل محدود کننده رشد, میزان فیبر بالا و چربی خام پایین در پودر گوجه فرنگی موجود در تیمارهای آزمایشی می باشد. کاهش ذخیره کاروتنوئیدها نسبت به تیمار دارای آستاگزانتین و افزایش ذخیره کاروتنوئیدها نسبت به تیمار فاقد رنگدانه در پودرگوجه فرنگی نشان دهنده جذب و متابولیسم ناکافی و ناکارآمد کاروتنوئیدهای پودرگوجه فرنگی در ماهی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسلامی فر، احمد، فرهنگی، مهرداد، رضایی، کرامت اله، امیری مجازی، باقر، و اخوان بهابادی، محمد. (1396). اثرات سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی بر شاخص های رشد, بقا و ذخیره کاروتنوئید در بافت پوست و عضله ماهی دالر نقره ای(Metynnis hypsauchen). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 10(4 (پیاپی 39) )، 31-43. SID. https://sid.ir/paper/191598/fa

    Vancouver: کپی

    اسلامی فر احمد، فرهنگی مهرداد، رضایی کرامت اله، امیری مجازی باقر، اخوان بهابادی محمد. اثرات سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی بر شاخص های رشد, بقا و ذخیره کاروتنوئید در بافت پوست و عضله ماهی دالر نقره ای(Metynnis hypsauchen). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1396؛10(4 (پیاپی 39) ):31-43. Available from: https://sid.ir/paper/191598/fa

    IEEE: کپی

    احمد اسلامی فر، مهرداد فرهنگی، کرامت اله رضایی، باقر امیری مجازی، و محمد اخوان بهابادی، “اثرات سطوح مختلف پودر گوجه فرنگی بر شاخص های رشد, بقا و ذخیره کاروتنوئید در بافت پوست و عضله ماهی دالر نقره ای(Metynnis hypsauchen)،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 10، no. 4 (پیاپی 39) ، pp. 31–43، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/191598/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button