مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

739
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات عصاره هیدروالکلی گیاه آنغوزه(Ferula assafoetida) در جیره غذایی بر بیان ژن های مرتبط با ایمنی(TNF-alpha و IL1B) درماهی گورخری(Daniorerio)

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 66

چکیده

 زمینه و هدف: افزایش روز افزون مقاومت های باکتریایی نسبت به آنتی بیوتیک های تجاری, گرایش به استفاده از گیاهان را به منظور تحریک سیستم ایمنی ذاتی افزایش داده است. هدف از این تحقیق ارزیابی اثرات عصاره هیدرو الکلی گیاه آنغوزه(Ferula assafoetida) بر بیان ژن های مرتبط با ایمنی(TNF-alpha و IL-1β ) در ماهی گور خری بود. روش کار: بدین منظور ماهیان با میانگین وزنی 01/0± 3/0 گرم با غذای حاوی سه سطح مختلف 5/0, 1, و 2 درصد عصاره فرولا و یک گروه شاهد با جیره پایه به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره از بافت روده نمونه برداری و RNA از نمونه های روده استخراج و cDNA سنتز گردید, بررسی با روش Real Time PCR و استفاده از آغازگرهای اختصاصی TNF-alpha و IL-1β صورت پذیرفت. یافته ها: نتایج افزایش میزان بیان ژن هر دو ژن در تیمار تغذیه شده با جیره حاوی عصاره آنغوزه در سطح 2% را نشان داد که این افزایش ازنظر آماری در ژن TNF-alpha با تیمارهای 5/0% و 1% معنی دار بود(05/0P<). در بررسی بیان ژن IL-1β , هرچند در تیمار ازنظر آماری اختلاف معنی داری بین تیمارهای تغذیه شده با آنغوزه مشاهده نشد(05/0P>), اما تیمار تغذیه شده با جیره حاوی 2% عصاره آنغوزه میزان بیان بالاتری را نشان داد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج به نظر می رسد استفاده از عصاره هیدرو الکلی گیاهی آنغوزه می تواند به واسطه افزایش بیان نسبی سایتوکین های التهابی به بهبود وضعیت ایمنی در ماهی گور خری کمک نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، رقیه، واحدی امیری، فاطمه، شعبانی، علی، حسینی فر، سیدحسین، و کلنگی میاندره، حامد. (1397). اثرات عصاره هیدروالکلی گیاه آنغوزه(Ferula assafoetida) در جیره غذایی بر بیان ژن های مرتبط با ایمنی(TNF-alpha و IL1B) درماهی گورخری(Daniorerio). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 11(3 (پیاپی 42) )، 55-66. SID. https://sid.ir/paper/191733/fa

    Vancouver: کپی

    صفری رقیه، واحدی امیری فاطمه، شعبانی علی، حسینی فر سیدحسین، کلنگی میاندره حامد. اثرات عصاره هیدروالکلی گیاه آنغوزه(Ferula assafoetida) در جیره غذایی بر بیان ژن های مرتبط با ایمنی(TNF-alpha و IL1B) درماهی گورخری(Daniorerio). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1397؛11(3 (پیاپی 42) ):55-66. Available from: https://sid.ir/paper/191733/fa

    IEEE: کپی

    رقیه صفری، فاطمه واحدی امیری، علی شعبانی، سیدحسین حسینی فر، و حامد کلنگی میاندره، “اثرات عصاره هیدروالکلی گیاه آنغوزه(Ferula assafoetida) در جیره غذایی بر بیان ژن های مرتبط با ایمنی(TNF-alpha و IL1B) درماهی گورخری(Daniorerio)،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 11، no. 3 (پیاپی 42) ، pp. 55–66، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/191733/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button