مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,102
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط دریافت گوشت قرمز با سندروم متابولیک و غلظت CRP پلاسما در زنان

صفحات

 صفحه شروع 666 | صفحه پایان 675

چکیده

 مقدمه: اگر چه مصرف گوشت قرمز با شیوع دیابت مرتبط است, اما برای نشان دادن وجود ارتباط بین دریافت گوشت قرمز و سندرم متابولیک و التهاب, اطلاعات کمی در دست است. هدف مطالعه حاضر مشخص کردن ارتباط بین دریافت گوشت قرمز, سندرم متابولیک و غلظت در گردش CRP به عنوان یک مقیاس التهاب سیستماتیک می باشد.روش ها: در این مطالعه مقطعی 482 زن معلم تهرانی با سن 60-40 سال مورد مطالعه قرار گرفتند و برای ارزیابی دریافت گوشت قرمز از FFQ استفاده شد. اندازه های آنتروپومتریک, فشار خون, گلوکز ناشتا خون, پروفایل های لیپیدی و غلظت CRP پلاسما مطابق روش های استاندارد ارزیابی شد. سندرم متابولیک به وسیله برنامه بین المللی آموزش کلسترول راهنمای ATP III پیشنهاد شده بود.یافته ها: میانگین و خطای معیار دریافت گوشت قرمز4.0 ±45.9 گرم در روز بود. بعد از کنترل آماری عوامل اغتشاش گر میانگین هندسی غلظت CRP پلاسما در بین هر یک از پنجک ها 1.46, 1.66, 1.73, 1.89 و 2.04 میلی گرم در لیتر بود. در مدل های خام, افراد در پنجک بالای دریافت گوشت قرمز, ارتباط قوی تری را از نظر وجود سندرم متابولیک در مقایسه با افرادی که در پنجک پایین قرار داشتند, نشان دادند (p-trend<0.01, 95%CI: 1.24-4.38؛ OR: 2.33). این ارتباط بعد از تنظیم و تعدیل عوامل مغشوش گر نیز باقی ماند (0.01>4.01 p-trend , .(OR: 2.15 CI: 1.18 تعدیل CRP بر این ارتباط اثری نداشت (p-trend<0.01؛ CI: 1.16-3.98؛ OR: 2.06).نتیجه گیری: به طور کلی افزایش مصرف گوشت قرمز به صورت مقطعی با افزایش خطر سندرم متابولیک و التهاب ارتباط دارد. مطالعات آینده نگر برای تایید این یافته مورد نیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، لیلا، فرجیان، صنم، برک، فرزانه، میرآقاجانی، مریم سادات، صراف زادگان، نضال، و اسماعیل زاده، احمد. (1389). ارتباط دریافت گوشت قرمز با سندروم متابولیک و غلظت CRP پلاسما در زنان. تحقیقات نظام سلامت، 6(4)، 666-675. SID. https://sid.ir/paper/192423/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت لیلا، فرجیان صنم، برک فرزانه، میرآقاجانی مریم سادات، صراف زادگان نضال، اسماعیل زاده احمد. ارتباط دریافت گوشت قرمز با سندروم متابولیک و غلظت CRP پلاسما در زنان. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1389؛6(4):666-675. Available from: https://sid.ir/paper/192423/fa

    IEEE: کپی

    لیلا آزادبخت، صنم فرجیان، فرزانه برک، مریم سادات میرآقاجانی، نضال صراف زادگان، و احمد اسماعیل زاده، “ارتباط دریافت گوشت قرمز با سندروم متابولیک و غلظت CRP پلاسما در زنان،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 6، no. 4، pp. 666–675، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192423/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button