مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

818
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با خطر بیماری های قلبی - عروقی: مروری بر شواهد موجود

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 مقدمه: بیماری های قلبی - عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در دنیا هستند. هر چند که تعدادی از مطالعات نشان دادند که دریافت بالای کولین و بتائین با کاهش سطح هموسیستئین ]عامل خطر مشهور Cardiovascular disease (CVD)[ همراه است, اما مطالعات محدودی در زمینه ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با عوامل خطر سنتی و نوظهور بیماری های قلبی وجود دارد. هدف بررسی حاضر, مروری بر پژوهش های انجام شده در زمینه ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با خطر بیماری های قلبی - عروقی بود.روش ها: پژوهش حاضر مقطعی, آینده نگر و کارآزمایی های بالینی از نوع موازی و متقاطع بود. در کل حدود 83 عنوان از میان مقالات بررسی گردید. برای این منظور از جستجو در PubMed بین سال های 1990 تا 2009 با کلیدواژه های Metabolic syndrome, Cardiovascular, Inflammation, Dietary choline و Betaine استفاده شد. مطالعات مقطعی, آینده نگر و کارآزمایی های بالینی از نوع موازی و متقاطع در این بررسی وارد شدند.یافته ها: مطالعات نشان دادند که دریافت «کولین» یا «کولین و بتائین» غذایی ارتباط معناداری با بروز بیماری های قلبی - عروقی ندارند. دریافت بالای کولین یا بتائین با کاهش غلظت CRP,IL-6  و TNF-a همراه است. سطح بالای کولین پلاسما با افزایش (Body Mass Index) BMI, چربی بدن, دور کمر, TG سرم, HDL-c و non-HDL-C همراه می باشد؛ در حالی که سطح بالای بتائین پلاسما با کاهش فاکتورهای ذکر شده همراه است. با این حال دریافت مکمل کولین و بتائین, سطح لیپیدهای خونی را افزایش می دهند.نتیجه گیری: هر چند دریافت کولین و بتائین غذایی ارتباط معناداری با بروز بیماری های قلبی - عروقی ندارد, اما به نظر می رسد که این عوامل تغذیه ای می توانند عوامل خطرساز بیمار ی های قلبی - عروقی را کاهش دهند و در طولانی مدت اثر محافظت کننده بر روی مرگ و میر ناشی از این بیماری ها داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجایی، سمیه السادات، و اسماعیل زاده، احمد. (1390). ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با خطر بیماری ‌های قلبی - عروقی: مروری بر شواهد موجود. تحقیقات نظام سلامت، 7(1)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/192752/fa

    Vancouver: کپی

    رجایی سمیه السادات، اسماعیل زاده احمد. ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با خطر بیماری ‌های قلبی - عروقی: مروری بر شواهد موجود. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1390؛7(1):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/192752/fa

    IEEE: کپی

    سمیه السادات رجایی، و احمد اسماعیل زاده، “ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با خطر بیماری ‌های قلبی - عروقی: مروری بر شواهد موجود،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 7، no. 1، pp. 1–12، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192752/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button