Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2937
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2937

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    3990
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3990

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    807
  • دانلود: 

    524
چکیده: 

مقدمه: بیماری های قلبی - عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در دنیا هستند. هر چند که تعدادی از مطالعات نشان دادند که دریافت بالای کولین و بتائین با کاهش سطح هموسیستئین ]عامل خطر مشهور Cardiovascular disease (CVD)[ همراه است، اما مطالعات محدودی در زمینه ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با عوامل خطر سنتی و نوظهور بیماری های قلبی وجود دارد. هدف بررسی حاضر، مروری بر پژوهش های انجام شده در زمینه ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با خطر بیماری های قلبی - عروقی بود.روش ها: پژوهش حاضر مقطعی، آینده نگر و کارآزمایی های بالینی از نوع موازی و متقاطع بود. در کل حدود 83 عنوان از میان مقالات بررسی گردید. برای این منظور از جستجو در PubMed بین سال های 1990 تا 2009 با کلیدواژه های Metabolic syndrome، Cardiovascular، Inflammation، Dietary choline و Betaine استفاده شد. مطالعات مقطعی، آینده نگر و کارآزمایی های بالینی از نوع موازی و متقاطع در این بررسی وارد شدند.یافته ها: مطالعات نشان دادند که دریافت «کولین» یا «کولین و بتائین» غذایی ارتباط معناداری با بروز بیماری های قلبی - عروقی ندارند. دریافت بالای کولین یا بتائین با کاهش غلظت CRP،IL-6  و TNF-a همراه است. سطح بالای کولین پلاسما با افزایش (Body Mass Index) BMI، چربی بدن، دور کمر، TG سرم، HDL-c و non-HDL-C همراه می باشد؛ در حالی که سطح بالای بتائین پلاسما با کاهش فاکتورهای ذکر شده همراه است. با این حال دریافت مکمل کولین و بتائین، سطح لیپیدهای خونی را افزایش می دهند.نتیجه گیری: هر چند دریافت کولین و بتائین غذایی ارتباط معناداری با بروز بیماری های قلبی - عروقی ندارد، اما به نظر می رسد که این عوامل تغذیه ای می توانند عوامل خطرساز بیمار ی های قلبی - عروقی را کاهش دهند و در طولانی مدت اثر محافظت کننده بر روی مرگ و میر ناشی از این بیماری ها داشته باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 807

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 524 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    13-24
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1046
  • دانلود: 

    886
چکیده: 

مقدمه: مطالعات زیادی در زمینه ارتباط دانسیته انرژی رژیم غذایی با چاقی صورت گرفته است، اما مطالعه ای در این رابطه در ایران انجام نشده است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط دانسیته انرژی رژیم غذایی با چاقی در بین دانشجویان دختر دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صورت گرفته است.روش ها: در این مطالعه مقطعی 90 نفر از دانشجویان دختر دانشکده بهداشت به روش خوشه ای انتخاب شدند. دریافت های غذایی آنها به وسیله یک پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک 168 آیتمی ارزیابی گردید. قد، وزن و دور کمر نیز اندازه گیری شد. منظور از چاقی عمومی در این مطالعه نمایه توده بدنی بزرگتر از 25 و منظور از چاقی شکمی داشتن دور کمر بیشتر از 80 سانتی متر است.یافته ها: در افراد مورد مطالعه میانگین نمایه توده بدنی، دانسیته انرژی رژیم غذایی و کل انرژی دریافتی به ترتیب 21.1 کیلوگرم بر مترمربع، 87.0 کیلوکالری بر گرم و 2122 کیلوکالری بود. شیوع چاقی عمومی 9 درصد و شیوع چاقی شکمی 8.9 درصد بود. رابطه معکوس و معنی داری بین دانسیته انرژی رژیم غذایی و نمایه توده بدنی (P=0.03 و b=-4.9) حتی پس از تعدیل عوامل مخدوش گر (P=0.04 و b=5.4) مشاهده شد. اما رابطه معنی داری بین دور کمر و دانسیته انرژی رژیم غذایی وجود نداشت.نتیجه گیری: با وجود نبودن تفاوت معنی دار در شیوع چاقی در بین رده های دانسیته انرژی، به نظر می رسد نمایه توده بدنی با دانسیته انرژی رابطه داشته باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1046

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 886 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    25-34
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1187
  • دانلود: 

    683
چکیده: 

مقدمه: امروزه چاقی به عنوان یک مشکل جهانی تلقی می شود. چاقی با این که زمینه ای از آن ژنتیکی است، اما عوامل محیطی و تغذیه ای، از عوامل مستعد کننده آن می باشند. مطالعات متعددی به ارتباط عوامل تغذیه ای با چاقی و چاقی شکمی اشاره کردند. از این رو در این تحقیق، به بررسی ارتباط مصرف لبنیات با شیوع چاقی و چاقی شکمی در دختران دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداخته شد.روش ها: این تحقیق بر روی 236 نفر دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که در محدوده سنی 30-18 سال قرار داشتند، به روش مقطعی انجام شد. دانشجویان به روش تصادفی انتخاب شدند. از افراد فرم بسامد خوراک نیمه کمی اعتبارسنجی شده گرفته شد. ارزیابی فعالیت بدنی با استفاده از ثبت روزانه فعالیت بدنی بررسی شد.یافته ها: شیوع چاقی 1.7 درصد و چاقی شکمی 0.9 درصد و اضافه وزن 8.1 درصد بود. میانگین BMI (Body mass index) و دور کمر به ترتیب برابر 21.54 کیلوگرم بر مترمربع و 70.37 سانتی متر بود. همچنین میانگین دریافت لبنیات برابر 444.24 گرم در روز بود. نتایج هیچ گونه ارتباط معنی داری میان مصرف لبنیات و یا کلسیم با وزن، دور کمر و همچنین شیوع چاقی، چاقی شکمی و اضافه وزن نشان نداد (P>0.05).نتیجه گیری: ارتباط معنی داری بین مصرف لبنیات و کلسیم با اضافه وزن، چاقی و چاقی شکمی در دانشجویان دختر دیده نشد. اما انجام این طرح از جهت گزارش میزان شیوع چاقی، چاقی شکمی و اضافه وزن و چگونگی وضعیت نمایه توده بدنی و دور کمر حایز اهمیت می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1187

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 683 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    35-42
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    925
  • دانلود: 

    629
چکیده: 

مقدمه: در کشور ما شیوع چاقی به سرعت رو به گسترش است که تغذیه از جمله موارد مرتبط با آن می باشد. هدف از انجام این طرح، بررسی نقش میوه و سبزی در ارتباط با دور کمر و BMI (Body Mass Index) در دختران جوان دانشجو بود.روش ها: این تحقیق بر روی 236 نفر دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که در رنج سنی 18 تا 30 سال قرار داشتند، به روش مقطعی انجام شد. دانشجویان به روش تصادفی انتخاب شدند و ارزیابی تغذیه ای با استفاده از فرم (Food Frequency Questionnaire) FFQ نیمه کمی و ارزیابی فعالیت بدنی با استفاده از ثبت روزانه فعالیت بدنی بررسی گردید.یافته ها: در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درصد شیوع چاقی 1.7، چاقی شکمی 0.9 و اضافه وزن 8.1 بوده است. همچنین این تحقیق نشان داد که میانگین نمایه توده بدنی و دور کمر به ترتیب 21.54 کیلوگرم بر مترمربع و 70.37 سانتی متر بوده است. ارتباط معکوس معنی داری میان مصرف مجموع میوه و سبزی با وزن بدن (P=0.03، r=-0.1) و BMI (P=0.04، r=-0.1) و همچنین مصرف میوه با وزن بدن (P=0.01، r=-0.1) و BMI (P=0.01، r=-0.1) مشاهده گردید. ارتباطی بین مصرف میوه و سبزی با هم و به طور جداگانه با دور کمر دیده نشد (P>0.05).نتیجه گیری: ارتباط معکوس معنی داری بین مصرف میوه و مجموع میوه و سبزی با وزن بدن و BMI در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مشاهده گردید، اما ارتباط معنی داری بین مصرف میوه و سبزی با هم و به طور جداگانه با دور کمر دیده نشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 925

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 629 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    43-52
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1455
  • دانلود: 

    347
چکیده: 

مقدمه: رژیم غذایی حاوی شیر سویا، ممکن است اثرات مفیدی بر شاخص های تن سنجی و میزان فشارخون در افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی داشته باشد. بنابراین ما می خواهیم اثرات شیر سویا را بر وزن، دور کمر و فشارخون در دختران جوان مبتلا به اضافه وزن و چاقی بررسی کنیم.روش ها: این بررسی، یک کارآزمایی بالینی مقاطع و تصادفی بود که بر روی 23 دختر جوان مبتلا به اضافه وزن و چاقی انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی به 2 گروه دریافت کننده شیر سویا و گروه شیر گاو به مدت 6 هفته تقسیم شدند. بین دو دوره نیز 3 هفته دوره Wash-out قرار داشت و به هر دو گروه هم رژیم کاهش وزن داده شد. در دوره شیر سویا تنها یک لیوان شیر سویا (240 CC) جایگزین یک لیوان شیر گاو (240 CC) شد.یافته ها: میانگین سن بیماران 2±22 سال و میانگین BMI (Body mass index) 28.1±0.50 کیلوگرم بر مترمربع بود. وزن و دور شکم به طور معنی دارای بعد از دوره شیر سویا در مقایسه با دوره شیر گاو تغییر نکرد (میانگین درصد تغییرات در دوره شیر سویا برای وزن -3.6±0.4 در مقابل -1.0±0.2). در دوره شیر گاو P=0.82 دور شکم -0.8±0.2 در مقابل P=0.11، -0.1±0.2، فشارخون سیستولیک به طور معنی داری در طی دوره شیر سویا کاهش پیدا کرد (میانگین درصد تغییرات در دوره شیر سویا -4.0±9.0 در مقابل -1.7±0.5 در دوره شیر گاو (P<0.05)). فشارخون دیاستولیک نیز در دوره شیر سویا کاهش پیدا کرد (-0.4±0.1 در مقابل 0.4±0.1، P<0.05).نتیجه گیری : رژیم غذایی حاوی شیر سویا هم فشارخون سیستولیک و هم دیاستولیک را در دختران جوان مبتلا به اضافه وزن و چاقی کاهش داد. اگر چه جایگزین کردن شیر سویا در رژیم غذایی هیچ نتیجه معنی داری بر روی وزن و دور شکم نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1455

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 347 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    53-60
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    627
  • دانلود: 

    524
چکیده: 

مقدمه: هدف از این مطالعه، بررسی شاخص تاثیر و ارجاعات کل مجلات تغذیه ای ثبت شده در ISI (Institute of scientific information) در 10 سال گذشته بود.روش ها: جهت انجام این مطالعه گذشته نگر، داده های مورد نیاز مربوط به شاخص تاثیر و تعداد ارجاعات مقالات درج شده در مجلات تغذیه و رژیم درمانی ثبت شده در ISI در طی 10 سال گذشته جمع آوری شده. در این مطالعه 5 نمونه از مجلات دسته تغذیه و رژیم درمانی ISI که از شاخص تاثیر بالایی برخوردار بودند AJCN] (American journal of clinical nutrition)، J NUTR (Journal of nutrition)، INT J OBESITY (International journal of obesity)، ANNU REV NUTR (Annual reviews in nutrition) و PROG LIPID RES (Progress in lipid research)[، مورد آنالیز قرار گرفتند.یافته ها: 5 مجله انتخابی و مورد بررسی در این مطالعه در 10 سال گذشته (از سال 1999 تا سال 2008) جزء 10 مجله اول ثبت شده در ISI در دسته مجلات تغذیه و رژیم درمانی بودند. بیشتر مجلات انتخابی از روند صعودی شاخص تاثیر و البته همراه با نوساناتی در برخی از موارد در این دوره 10 ساله برخوردار بودند. مجله Am J Clin Nutr به طور ثابتی از بالاترین میزان استنادات کل برخوردار بود.نتیجه گیری: شاخص تاثیر معیاری مناسب جهت مقایسه و بررسی کیفیت مجلات تغذیه ای و البته بررسی عملکرد پژوهشی محققین در مجلات مربوط به این رشته است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 627

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 524 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    61-71
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    906
  • دانلود: 

    542
چکیده: 

مقدمه: رژیم غذایی غنی از روغن زیتون به عنوان یک منبع اسیدهای چرب تک غیر اشباع، از طریق کاهش شاخص های لیپیدی پلاسما در کاهش بیماری های قلبی - عروقی نقش دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح پلاسمایی شاخص های قند و لیپید پلاسما در زنان دارای اضافه وزن بود.روش ها: این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی متقاطع طراحی شد که در آن 17 زن سالم دارای اضافه وزن در محدوده سنی 50-20 سال و محدوده BMI=25-9.29، با روش تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه رژیم غذایی معمولی محدود از انرژی [51 درصد کربوهیدرات، 15 درصد پروتئین، 34 درصد چربی کل، 16 درصد SFA (Saturated fatty acid)، 8 درصد MUFA (Mono unsaturated fatty acid) و 10 درصد PUFA (Poly unsaturated fatty acid) [و گروه دیگر رژیم محدود از انرژی و غنی از روغن زیتون (ترکیب درشت مغذی ها شبیه رژیم معمولی ولی با 8 درصد SFA، 16 درصد MUFA و 10 درصدPUFA ) دریافت کردند. طول مدت مداخله در هر فاز 6 هفته و بین دو فاز نیز 2 هفته Wash-out بود. سطوح پلاسمایی قند، کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و HDL در حالت ناشتا در ابتدا و انتهای هر دو فاز اندازه گیری شد. تغییرات شاخص های ذکر شده در طول هر فاز مطالعه محاسبه و با استفاده از آزمون Paired-t مقایسه گردید.یافته ها: سطوح پلاسمایی قند، کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و HDL در حالت ناشتا در طول هر دو نوع رژیم غذایی کاهش یافت و میزان کاهش آن در رژیم غذایی غنی از روغن زیتون در مقایسه با رژیم غذایی معمولی اندکی بیشتر بود، ولی به حد معنی داری نرسیده بود.نتیجه گیری: رژیم غذایی غنی از روغن زیتون در مقایسه با رژیم معمولی غلظت پلاسمایی قند، کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و HDL ناشتا را بیشتر کاهش داد، اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 906

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 542 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    72-80
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    896
  • دانلود: 

    497
چکیده: 

مقدمه: مطالعات گوناگون نشان دادند که دریافت درشت مغذی ها در سبد غذایی جانبازان جنگ تحمیلی کمتر از مقادیر توصیه شده می باشد. در نتیجه جانبازان در معرض خطر عدم تعادل تغذیه ای قرار دارند. هدف از انجام این طرح، ارزیابی وضعیت دریافت درشت مغذی ها و ترکیب بدن جانبازان شهر اصفهان بود.روش ها: این تحقیق یک مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی بود. افراد مورد بررسی 106 نفر و جمعیت مورد مطالعه جانبازان با درصد جانبازی بالای 10 درصد شهر اصفهان بودند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های فرم اطلاعات عمومی و یادآمد 2 روزه خوراک انجام شد. بررسی داده ها با نرم افزار تغذیه ای N4 و نرم افزار آماری SPSS10 انجام شد.یافته ها: در این طرح به بررسی میانگین دریافت درشت مغذی های غذایی و شاخص های تن سنجی در افراد جانباز پرداخته شد. همچنین مقایسه میانگین دریافت درشت مغذی با مقادیر توصیه شده (RDA Recommended daily adequate یا RDA) و مقایسه میانگین شاخص های تن سنجی با مقادیر استاندارد، انجام شد. ارتباط بین مقدار دریافت درشت مغذی ها با شاخص های تن سنجی نیز تعیین گردید.نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه، الگوی دریافت غذایی جانبازان نیاز به اصلاح دارد. دریافت برخی از درشت مغذی ها بیشتر از میزان توصیه شده بود. با توجه به یافته های مربوط به شاخص های تن سنجی و ترکیب بدن در این گروه که نشان می دهد میزان چربی کل بیش از حد طبیعی است، مشخص می شود که فعالیت بدنی منظم نقش مهمی برای ارتقای سلامتی این افراد دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 896

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 497 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    81-88
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    4172
  • دانلود: 

    534
چکیده: 

مقدمه: یکی از مشکلات عمده زنان باردار، تهوع و استفراغ بارداری است که بین هفته های 7-4 بعد از LMP (Last menstrual period) در 80 درصد آنان دیده می شود و عموما در 20 هفتگی برطرف می شود. Hyper emesis gravid arum یک فرم شدید تهوع و استفراغ است که در 1/200 زنان باردار دیده می شود. علایم آن به صورت استفراغ پایدار، دهیدراتاسیون، کاهش بیش از 5 درصد وزن بدن، کتون اوری، اختلالات الکترولیتی از قبیل هیپوکالمی می باشد. عوارضی نیز چون پارگی مری، پنوموتوراکس، نوروپاتی محیطی، پره اکلامپسی، محدودیت رشد جنینی و افزایش مرگ و میر دارد. مطالعات اخیر حاکی از نقش احتمالی هلیکوباکتر پیلوری در بروز تهوع و استفراغ بارداری و هیپرامزیس گراویدوم می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین وضعیت تیتر آنتی بادی علیه هلیکوباکتر پیلوری در زنان باردار مبتلا به تهوع و استفراغ و HG (Hypramzys gravidarum) در شهرستان ایلام بود.روش ها: این مطالعه مورد - شاهدی بر روی زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان مصطفی خمینی و مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام صورت گرفت. 50 نفر در گروه مورد با تهوع و استفراغ شدید و 50 نفر در گروه شاهد (بدون تهوع و استفراغ)، به روش نمونه گیری غیر احتمالی سهمیه ای انتخاب شدند. پس از جمع آوری کلیه داده های لازم از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه، از نظر تیتر آنتی بادی IgG و IgM علیه هلیکوباکتر پیلوری، به روش ELISA مورد بررسی قرار گرفتند. کلیه اطلاعات توسط نرم افزارSPSS16  و آزمون های c2، Mann-Whitney و t مستقل مورد آنالیز قرار گرفت. سطح معنی داری آزمون (a=0.05) در نظر گرفته شد.یافته ها: میانگین تیتر IgG علیه هلیکوباکتر پیلوری در گروه مورد (45.2±15.9) و در گروه شاهد (25.8±14.7) به دست آمد که این اختلاف معنی دار بود (P=0.04). همچنین میانگین تیتر IgM در گروه مورد (19.6±7.2) و در گروه شاهد (11.8±6.9) مشاهده گردید که این تفاوت نیز معنی دار بود (P=0.01). در گروه مورد بروز تهوع و استفراغ شدید (بیش از 3 بار در روز) با افزایش تیتر IgM (عفونت حاد) معنی دار به دست آمد (P=0.02)، در حالی که افزایش تیتر IgG با بروز تهوع و استفراغ شدید ارتباط معنی داری را نشان نداد (P=0.08).نتیجه گیری: هلیکوباکتر پیلوری می تواند به عنوان یکی از دلایل بروز تهوع و استفراغ شدید و حتی بیماری هیپرامزیس گراویداروم در زنان باردار مطرح باشد. استفاده از آزمایش های تشخیصی عفونت HP (Helicobacter pylori) و در صورت لزوم درمان و ریشه کنی این باکتری با داروهای اختصاصی در بهبود زنان باردار، توصیه می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 4172

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 534 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    89-100
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1351
  • دانلود: 

    599
چکیده: 

مقدمه: هوش هیجانی یک مهارت اجتماعی است و شامل درک احساسات خود برای تصمیم گیری مناسب و همچنین کاربرد احساسات در روابط و توانایی رهبری سایر افراد می باشد. این پژوهش به روش توصیفی و با هدف بررسی وضعیت هوش هیجانی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی غرب کشور و مقایسه وضعیت هوش هیجانی در بین دانشجویان دختر و پسر این دانشگاه ها صورت گرفت.روش ها: جامعه آماری این مطالعه، کلیه دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی غرب کشور بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی - طبقه ای، تعداد 303 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. برای جمع آوری داده ها از آزمون هوش هیجانی Bar-On استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد فراوانی ساده، میانه، میانگین و انحراف استاندارد و برای سنجش فرضیات از آزمون ناپارامتریک Mann-Whitney U استفاده شد.یافته ها: 83.2 درصد از پاسخ گویان در حد زیاد و خیلی زیادی دارای حس همدلی و درک احساس دیگران بودند. اکثر پاسخ گویان (63.5 درصد) در برخورد با تغییرات و موقعیت ها در حد متوسطی دارای انعطاف پذیری بودند. همچنین میزان برخی از مولفه های هوش هیجانی از قبیل حل مساله، استقلال، خودآگاهی هیجانی، خوش بینی و همدلی دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی دار وجود داشت.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که میزان هوش هیجانی دانشجویان و به خصوص دانشجویان دختر در زمینه مولفه ها و خرده آزمون های کنترل تکانش، انعطاف پذیری، واقع گرایی، تحمل فشار روانی و خودابرازی در حد متوسط بود. پیشنهاد می شود که در قالب آموزش مهارت های زندگی، سعی گردد هوش هیجانی دانشجویان در زمینه مولفه های فوق پرورش یابد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1351

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 599 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    101-107
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    3024
  • دانلود: 

    817
چکیده: 

مقدمه: برقراری تعادل بین هزینه بخشی و ارایه مراقبت با کیفیت به بیماران، یک چالش مداوم برای سیستم های مراقبت سلامت مدرن است. پذیرش مجدد نه تنها تاثیر منفی روی کیفیت زندگی بیمار و خانواده اش دارد، بلکه اثرات اقتصادی نامطلوبی نیز روی سیستم ارایه مراقبت سلامت دارد. بدین منظور علل مراجعات مجدد بیماران بستری به بیمارستان الزهرا (س) تعیین گردید.روش ها: این مقاله حاصل مطالعه ای مقطعی بر روی پرونده های بیماران بستری است که در نیمه اول سال 1385 در بیمارستان الزهرا (س) اصفهان جهت مطالعه پذیرش شدند و طی یک ماه بعد از ترخیص دوباره به همان بیمارستان پذیرش داشتند. تعداد 161 پرونده مراجعه مجدد داشتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام گردید که از آزمون های c2 و Mann-Whitney U استفاده شد.یافته ها: علل عمده مراجعه مجدد به بیمارستان الزهرا (س) به شرح ذیل است: تکمیل درمان 36.6 درصد، عود بیماری 20.5 درصد، بیماری جدید 18 درصد، لغو عمل جراحی 5.6 درصد، عوارض عمل جراحی 4.3 درصد، درمان ناقص 4.3 درصد، عفونت 3.1 درصد، شکست درمان 2.5 درصد، عفونت بعد از عمل 1.5 درصد، ترخیص با میل شخصی 1.2 درصد، تشخیص نادرست 1.2 درصد.نتیجه گیری: عوامل متعددی در پذیرش مجدد بیماران به بیمارستان می تواند دخیل باشد که عمده ترین آنها را می توان در سه حیطه عوامل مربوط به شخص بیمار، عوامل بالینی و عوامل بیمارستانی نام برد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3024

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 817 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    108-117
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1654
  • دانلود: 

    611
چکیده: 

مقدمه: امروزه گسترش آنفلوانزای نوع(A)  به طور پاندمیک بیش از گذشته، سلامت مردم جهان را تحت تاثیر قرار داده است. گفته می شود که اقدامات و پیشگیری های غیر دارویی در کنترل و گسترش این بیماری بسیار موثر است. از این رو به منظور داشتن یک مدیریت اثربخش در پاندمیک آنفلوانزای نوع (A)، شناخت عوامل موثر در تغییرات رفتارهای پیشگیری کننده قابل توجه است. این مطالعه با تعیین وضعیت رفتارهای پیشگیری کننده دانش آموزان دختر در ابتلا و گسترش آنفلوانزای نوع (A)، بر اساس تئوری انگیزش محافظت انجام گرفت.روش ها: مطالعه به شیوه مقطعی با روش نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی صورت گرفت. داده ها به وسیله پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد که توسط 300 دانش آموز دختر دبیرستانی شهر اصفهان در دی ماه سال 88 تکمیل گردید. سوالات پرسشنامه مبتنی بر تئوری انگیزش محافظت بود. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS14  و آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت.یافته ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه 15.62 (SE=1.1) سال بود. اکثر شرکت کنندگان در خصوص آنفلوانزای نوع(A)  اطلاعات کسب کرده بودند (87.3 درصد، 262.300). یافته ها همبستگی مثبت و معنی داری را میان حساسیت درک شده، شدت درک شده و خودکارآمدی با رفتارهای پیشگیری کننده نشان دادند (P<0.01). ارزیابی کنار آمدن (خودکارآمدی و کارآمدی پاسخ) و ارزیابی تهدید (حساسیت درک شده و شدت درک شده) ارتباط مستقیم و معنی داری با رفتار داشتند و این دو با هم 11 درصد رفتار را پیشگویی می کردند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه، تهدید درک شده بالایی برای آنفلوانزای نوع (A) نشان داد. از این رو، وجود آموزش دهندگان سلامت عمومی و برنامه ریزان جهت مداخلات مبتنی بر مقابله با پاندمیک آنفلوانزای نوع (A) ضروری تلقی می شود. همچنین با توجه به این که مهمترین منبع اطلاع رسانی، رسانه های جمعی گزارش شد. به نظر می رسد که سیاست گذاری های جدید باید آگاهی دانش آموزان را با استفاده از منابع گوناگون علمی ارتقاء دهند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1654

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 611 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    118-126
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1000
  • دانلود: 

    525
چکیده: 

مقدمه: ایمن سازی موثرترین و مقرون به صرفه ترین وسیله در دسترس برای ترقی و پیشرفت بهداشت و سلامتی کودکان است. ایمن سازی در شیرخواران و کودکان که در مقابل این گونه بیماری ها حساس تر و با عدم تکامل سیستم ایمنی مواجه هستند، نقش مهمتری ایفا می کند. این مطالعه با هدف بررسی ارزیابی های نگرشی مادران از واکسیناسیون کودکان زیر یک سال در قالب دو جز از مدل اعتقاد بهداشتی (حساسیت و شدت درک شده) در سال 1388 صورت گرفت.روش ها: در این مطالعه مقطعی تعداد 350 نفر مادران دارای کودک زیر یک سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان اردبیل و شهرستان بوکان به روش خوشه ای وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای مشتمل بر 20 سوال در 3 قسمت اطلاعات دموگرافیک، ارزیابی حساسیت و شدت درک شده مادر استفاده شد. داده ها، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS17 و آزمون های آماری کمی و کیفی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.یافته ها: میانگین سنی در مادران شرکت کننده در مطالعه 26 سال بود. 90 درصد مادران اثربخشی واکسن را بسیار زیاد ذکر کردند و 7 درصد مادران عقیده داشتند که واکسن ها بی اثر یا کم اثر هستند. ادراک مادران در رابطه با این جمله که «کودک من همانند سایر کودکان در مقابل بیماری ها حساس است» سنجیده شد که اکثریت مادران (58.3 درصد) مخالف این موضوع بودند. اکثریت مادران (70.9 درصد) موافق این جمله بودند که «واکسن برای کودکان ضعیف مناسب تر است» و در این ادراک بین مادران اختلاف معنی داری نیز مشاهده شد (P=0.001).نتیجه گیری: نگرش والدین نسبت به واکسیناسیون به طور کلی مساعد است، اما مشاوره در مورد نیاز به واکسن و اطلاعات مرتبط با آنها در مورد واکسن های در حال اجرا ضروری است. باید تلاش های بیشتری برای آموزش پدر و مادر در موارد منع مصرف واقعی و غیر واقعی انجام گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1000

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 525 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    127-137
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1787
  • دانلود: 

    591
چکیده: 

مقدمه: هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تغییر سبک زندگی با استفاده از مدل اعتقاد بهداشتی بر عوامل خطرساز قلبی - عروقی در زنان یائسه شهر اهواز بود.روش ها: اجرای این پژوهش کارآزمایی بالینی، از تیر ماه 1386 آغاز شد و در خرداد 1387 خاتمه یافت. تعداد 67 زن یائسه با فعالیت فیزیکی کم وارد پژوهش شدند و به دو گروه مداخله (38 نفر) و گروه شاهد (29 نفر) به صورت تصادفی تقسیم شدند. در طی 6 ماه بررسی، برای گروه مداخله یا ورزش، 5 برنامه آموزشی شامل موارد زیر ترتیب داده شد:- یک جلسه آموزش چهره به چهره در جلسه اول.- یک جلسه در پایان ماه سوم.- سه جلسه آموزشی یک ساعته با استفاده از وسایل کمک آموزشی (مانند اسلاید) در ماه اول و در پایان هر هفته.این گروه همچنین یک جزوه آموزشی در مورد یائسگی، تاثیر آن بر قلب و عروق و فواید ورزش در پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی، که بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی تهیه شده بود، دریافت کردند. در پایان هر ماه نیز 5 تماس تلفنی جهت یادآوری انجام ورزش با گروه مداخله برقرار می شد. اندازه گیری هایی شامل تغییرات در اعتقاد بهداشتی زنان، اندازه گیری آنتروپومتریک، فشارخون، چربی های خون و میزان فعالیت فیزیکی در ابتدای پژوهش و در پایان ماه ششم در دو گروه انجام شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS15 مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون های توصیفی و آزمون های آماری Paired-t وt  مستقل و آزمون مکرر (Repeated Measure) برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.یافته ها: کاهش معنی دار در سطح چربی با دانسیته پایین (LDL به میزان 15 میلی گرم در دسی لیتر، P<0.05)، میزان قندخون ناشتا (7.4 میلی گرم در دسی لیتر، P<0.05)، و افزایش فعالیت بدنی (به میزان 272 دقیقه در هفته، P=0.02) در گروه مداخله مشاهده گردید. تمام اجزای مدل اعتقاد بهداشتی به جز میزان آگاهی، در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد به صورت معنی داری افزایش یافته بود (P=0.001).نتیجه گیری: تغییر سبک زندگی با استفاده از مدل اعتقاد بهداشتی شاید در کاهش عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی در زنان بدون تحرک و کم تحرک یائسه موثر باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1787

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 591 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    138-147
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1268
  • دانلود: 

    624
چکیده: 

مقدمه: با عنایت به نقش عوامل اقتصادی - اجتماعی در ظهور بیماری های مزمن و ضرورت و اهمیت توجه به این بعد از بیماری ها از منظر سیاست گذاران و مدیران کلان سازمان های بهداشتی و درمانی، این پژوهش با هدف بررسی نقش عوامل فوق بر بیماری دیابت نوع 2 و پیامدهای آن اجرا گردید تا یافته های آن در سیاست گذاری سیستم بهداشتی و درمانی مناسب برای پیشگیری از وقوع این بیماری مفید فایده باشد.روش ها: این پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی بود. آزمودنی های پژوهش 384 نفر از بیماران مبتلا به دیابت مراجعه کننده به یکی از مراکز دیابت شهر اصفهان بودند که به روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد و داده ها با استفاده از آزمون های آماری c2 و Fisher تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: 52.1 درصد افراد مرد و 47.9 درصد زن بودند. بین تعداد پیامد دیابت، گروه سنی، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال، نوع ارتباط با اعضای خانواده، دفعات ارتباط و ایجاد امنیت خاطر در بیمار مبتلا به دیابت توسط خانواده، نحوه گذراندن اوقات فراغت، وضعیت سلامتی، سال های ابتلا به دیابت، استعمال دخانیات، نوع درمان، مصرف غذای سرخ کردنی و گروه درآمدی (P<0.001)، احساس امنیت در محل زندگی و ارتباط در محل زندگی (P<0.002) و نیز مصرف روزانه گروه سبزیجات (P<0.02) از نظر آماری ارتباط معنی داری مشاهده شد.نتیجه گیری: به نظر می رسد به کارگیری استراتژی های کمکی و منابع حمایتی در افراد مبتلا به بیماری های مزمن به خصوص دیابت، مساله ای حیاتی است. استراتژی های توانمندسازی باعث ایجاد تغییرات فاحش در افراد می شود تا انتظارات مثبت، امید، عزت نفس و اطمینان خود را افزایش دهند؛ این همان راهکاری است که لازم است در بیماران مبتلا به دیابت به منظور کنترل هر چه بهتر بیماری و انواع مختلف عوارض آن به کار گرفته شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1268

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 624 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button