مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

896
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غلظت کادمیوم، کروم، سرب، نیکل و جیوه در سه گونه از ماهیان مصرفی شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 30 | صفحه پایان 36

کلیدواژه

چکیده

 مقدمه: استفاده از منابع خوراکی آبزی, به ویژه ماهیان, به عنوان بخشی از منابع پروتئینی, به علت نیاز روزافزون انسان به غذا افزایش یافته است. بنابراین به موازات افزایش مصرف این منابع, اهمیت بهداشتی ماهیان نیز بیشتر مورد توجه قرار می گردد. بررسی فلزهای سمی به علت فرایند تجمع زیستی در بافت موجودات زنده اهمیت زیادی دارد.روش ها: به منظور بررسی غلظت فلزهای سنگین در بافت عضلانی و پوست سه گونه از ماهیان مصرفی شهر اصفهان, تعداد 105 نمونه از ماهیان سرخو, شوریده (ماهیان دریایی جنوب) و کپور پرورشی به طور تصادفی از مراکز عمده فروش ماهی جمع آوری شد و مقدار فلزهای سنگین کادمیوم, کروم, سرب, نیکل و جیوه موجود در بافت عضلانی و پوست ماهیان پس از عملیات هضم شیمیایی با دستگاه جذب اتمی و مقدار جیوه به روش فعال سازی با نوترون تعیین گردید.یافته ها: میانگین غلظت سرب, کروم, کادمیوم, نیکل و جیوه در بافت خوراکی ماهیان سرخو به ترتیب 0.44, 0.03, 0.06, 0.32 و 0.22, در ماهی شوریده به ترتیب 0.48, 0.06, 0.06, 0.28 و 0.42 و در ماهی کپور به ترتیب 0.48, 0.07, 0.05, 0.3 و ppm 0.22 بر حسب وزن خشک ماهی به دست آمد.نتیجه گیری: در این بررسی به طور تقریبی, توزیع یکسانی از فلزهای سمی در بافت ماهیان مورد مطالعه وجود داشت, ولی از نظر آماری اختلاف معنی داری بین غلظت آن ها مشاهده نگردید. میانگین فلزهای سنگین سمی از حد مجاز سازمان جهانی بهداشت بیشتر نبوده است. همچنین نتایج حاصل از انجام این پژوهش نشان داد که مقدار فلزهای سنگین سرب, کادمیوم, کروم و نیکل به ترتیب در 27, 8, 3 و 25 درصد از نمونه های مورد مطالعه بیشتر از حداکثر مجاز سازمان جهانی بهداشت بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورمقدس، حسین، و شهریاری، علی. (1389). غلظت کادمیوم, کروم, سرب, نیکل و جیوه در سه گونه از ماهیان مصرفی شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت، 6(1)، 30-36. SID. https://sid.ir/paper/192857/fa

    Vancouver: کپی

    پورمقدس حسین، شهریاری علی. غلظت کادمیوم, کروم, سرب, نیکل و جیوه در سه گونه از ماهیان مصرفی شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1389؛6(1):30-36. Available from: https://sid.ir/paper/192857/fa

    IEEE: کپی

    حسین پورمقدس، و علی شهریاری، “غلظت کادمیوم, کروم, سرب, نیکل و جیوه در سه گونه از ماهیان مصرفی شهر اصفهان،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 6، no. 1، pp. 30–36، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192857/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button