Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,559
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی انتقال مقاومت های آنتی بیوتیکی از طریق کانجوگاسیون در سالمونلاهای جدا شده از مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 بسیاری از باکتری ها موجب بروز آلودگی در مواد غذایی می شوند. سالمونلا به دلیل داشتن گستردگی میزبان, سروتیپ های مختلف و ناقلین متعدد از شایع ترین آلوده کننده های مواد غذایی محسوب می گردد. مجموع 60 سویه سالمونلا از مواد غذایی مشکوک به آلودگی با باکتری سالمونلا جدا شده و به منظور تعیین الگوی مقاومت دارویی و انتقال مقاومت های آنتی بیوتیکی از طریق کانجوگاسیون مورد بررسی قرار گرفتند. تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی با استفاده از انتشار دیسک به روش Kirby-Bauer بر اساس رهنمودهای NCCLS انجام شد. MIC با استفاده از Macrodilution Method تعیین شد. برای بررسی انتقال فاکتور مقاومت, کانجوگاسیون با استفاده از روش کشت مخلوط انجام شد. بالاترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به تتراسایکلین, تری متوپریم - سولفامتوکسازول و نالیدیکسیک اسید بود. مقاومت چندگانه در %91.66 سویه ها دیده شد. مقادیر MIC بین 0.5 تا 512 میکروگرم بر میلی لیتر متغیر بود. پس از مجاورسازی باکتری پذیرنده و سالمونلاها به عنوان دهنده, انتقال فاکتور مقاومت از سالمونلا به اشرشیاکلی در مورد 6 آنتی بیوتیک انجام پذیرفت. در بررسی با سویه پذیرندهE. coli DH5aF-Lac+Nalr  بیشترین درصد انتقال مقاومت مربوط به آنتی بیوتیک تتراسایکلین با %44.44 بود و به دنبال آن تری متوپریم - سولفامتوکسازول, کلرامفنیکل, آمپی سیلین و سفالکسین و سفوتاکسیم انتقال یافتند. در بررسی با پذیرنده  E. coli C1180نیز بیشترین درصد انتقال مربوط به آنتی بیوتیک تری متوپریم - سولفامتوکسازول با %50 بود و به دنبال آن تتراسایکلین, کلرآمفنیکل, سفوتاکسیم و سفالکسین انتقال یافتند. در این مطالعه سالمونلاهای جدا شده درصد بالایی از مقاومت را نشان دادند. پیدایش مقاومت روزافزون نسبت به داروهای آنتی بیوتیکی در بین سالمونلاها که در بسیاری از موارد پلاسمیدی بوده و از طریق کانجوگاسیون منتقل می شود موجب بروز مشکلاتی شده است. محدود کردن استفاده از آنتی بیوتیک ها در حیوانات و انسان, انجام تست های حساسیت آنتی بیوتیکی برای انتخاب داروی مناسب و رعایت دوز دارو و طول درمان می توانند گسترش سویه های مقاوم را کاهش دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رفیعی طباطبایی، رباب، یزدانی مقدم، سمانه، و پوربخش، سیدعلی. (1388). بررسی انتقال مقاومت های آنتی بیوتیکی از طریق کانجوگاسیون در سالمونلاهای جدا شده از مواد غذایی. دانش میکروب شناسی، 2(5)، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/193196/fa

    Vancouver: کپی

    رفیعی طباطبایی رباب، یزدانی مقدم سمانه، پوربخش سیدعلی. بررسی انتقال مقاومت های آنتی بیوتیکی از طریق کانجوگاسیون در سالمونلاهای جدا شده از مواد غذایی. دانش میکروب شناسی[Internet]. 1388؛2(5):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/193196/fa

    IEEE: کپی

    رباب رفیعی طباطبایی، سمانه یزدانی مقدم، و سیدعلی پوربخش، “بررسی انتقال مقاومت های آنتی بیوتیکی از طریق کانجوگاسیون در سالمونلاهای جدا شده از مواد غذایی،” دانش میکروب شناسی، vol. 2، no. 5، pp. 1–9، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193196/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا