مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های سالمونلا از مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 114 | صفحه پایان 120

چکیده

 زمینه و هدف: سالمونلوز یک معضل بهداشتی مهم و مسوول بیشترین موارد مرگ و میر ناشی از بیماری های منتقله از غذا در سرتاسر جهان است. در کشور ما عفونت سالمونلایی در اثر مصرف مواد غذایی آلوده رو به افزایش است. این مطالعه به منظور تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های سالمونلا از مواد غذایی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی تعداد 400 نمونه به صورت تصادفی از مواد غذایی شامل گوشت قرمز, مرغ, تخم مرغ و سبزی هر کدام به تعداد 50 نمونه بسته بندی و 50 نمونه فله توزیع شده در 10 واحد مختلف عرضه کننده در مناطق پنجگانه شهر تهران طی 9 ماه در سال 1397 تهیه گردید. از نمونه ها براساس استاندارد ملی ایران به شماره1810 آزمون میکروبی به عمل آمد. سپس تست های بیوشیمیایی, تاییدی و سرولوژی مربوطه انجام گردید. تست حساسیت میکروبی براساس روش دیسک دیفیوژن آگار با استفاده از دیسک های آنتی بیوتیکی شرکت مست (انگلستان) انجام شد. یافته ها: از 400 نمونه مورد آزمایش 8 مورد (2 درصد) سالمونلاجدا گردید. درصد آلودگی سالمونلا در 6 مورد (75 درصد) مواد غذایی فله نسبت به 2 مورد (25درصد) بسته بندی بیشتر بود. بیشترین سروگروپ سالمونلای جداشده متعلق به گروپ D بود و نمونه غذایی مرغ درصد آلودگی به سالمونلای بیشتری (37. 5%) نسبت به سایر مواد غذایی مورد آزمایش از خود نشان داد. جدایه های سالمونلا, بیشترین مقاومت میکروبی را به آنتی بیوتیک نالیدیکسیک اسید (75درصد) داشتند. نتیجه گیری: با توجه به سالمونلاهای جدا شده به ویژه گروه D از مواد غذایی و گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی آنها, لزوم مراقبت بیشتر و رعایت سطح بالاتر بهداشت در تهیه, تولید, بسته بندی و عرضه مواد غذایی در سطح جامعه به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیردانی، ابوالفضل، رجبی، زهرا، فردصانعی، فاطمه، واحدی، سعید، و سلطان دلال، محمدمهدی. (1398). تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های سالمونلا از مواد غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 21(4 (پی در پی 72) )، 114-120. SID. https://sid.ir/paper/369284/fa

    Vancouver: کپی

    سیردانی ابوالفضل، رجبی زهرا، فردصانعی فاطمه، واحدی سعید، سلطان دلال محمدمهدی. تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های سالمونلا از مواد غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1398؛21(4 (پی در پی 72) ):114-120. Available from: https://sid.ir/paper/369284/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل سیردانی، زهرا رجبی، فاطمه فردصانعی، سعید واحدی، و محمدمهدی سلطان دلال، “تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های سالمونلا از مواد غذایی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 21، no. 4 (پی در پی 72) ، pp. 114–120، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369284/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button