مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

828
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

164
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های اتانولی، متانولی و آبی دو جنس از خانواده Aster tartaricus, Asteraceae و .Rudbeckia hirta L بر برخی از باکتری ها و قارچ ها

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

چکیده

 گیاهان موجود در تیره Asteraceae به دلیل داشتن ترکیباتی مانند فلاونوئید, ساپونین, استروئید, الکالوئید و گلیکوزید مورد توجه زیادی هستند. ترکیب موثره در این تیره سزکوئی ترپن لاکتون می باشد, که نوعی متابولیت ثانویه اصلی محسوب می شود که مسوول فعالیت های ضدمیکروبی این تیره است. در این پژوهش اثرات ضدمیکروبی عصاره های اتانولی, متانولی و آبی تهیه شده از اندام های هوایی (ساقه و برگ), گل و ریشه دو گونه Aster tartaricus و Rudbeckia hirta L. بر برخی میکروارگانیسم ها مانند کلبسیلا پنومونیه(Kelebsiella pneumoniae) , استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus), سودوموناس آئروجینوزا(Pseudomonas aeruginosa) , اشرشیا کلی(E. coli) , باسیلوس آنتراسیس (Bacillus anhtracis) و استرپتوکوکوس پایوژنز(Streptococcus pyogenes)  مورد بررسی قرار گرفت. روش های مورد استفاده شامل سنجش قطر هاله مهار رشد و روش MIC بود. نتایج بدست آمده نشان داد که عصاره های متانولی و اتانولی نسبت به عصاره های آبی اثر بازدارندگی بر روی میکروارگانیسم های مورد بررسی داشته است. همچنین عصاره های اتانولی تهیه شده از بخش های مختلف گیاهان مورد بررسی اثر بیشتری نسبت به عصاره های متانولی بر رشد میکروارگانیسم ها نشان دادند. از بین دو جنس مورد بررسی, گیاه Aster tartaricus در سه بخش گل, اندام های هوایی و ریشه دارای بیشترین اثر مهاری بر روی میکروارگانیسم ها بوده است. بعد از آن عصاره های اتانولی گیاهRudbeckia hirta L.  در هر سه بخش گل, اندام های هوایی و ریشه مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جعفری مرندی، سایه، چلبیان، فیروزه، شریف نیا، فریبا، و رضوی پور، رویا. (1388). بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره ‌‌های اتانولی, متانولی و آبی دو جنس از خانواده Aster tartaricus, Asteraceae و .Rudbeckia hirta L بر برخی از باکتری ها و قارچ ها. دانش میکروب شناسی، 2(5)، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/193202/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری مرندی سایه، چلبیان فیروزه، شریف نیا فریبا، رضوی پور رویا. بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره ‌‌های اتانولی, متانولی و آبی دو جنس از خانواده Aster tartaricus, Asteraceae و .Rudbeckia hirta L بر برخی از باکتری ها و قارچ ها. دانش میکروب شناسی[Internet]. 1388؛2(5):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/193202/fa

    IEEE: کپی

    سایه جعفری مرندی، فیروزه چلبیان، فریبا شریف نیا، و رویا رضوی پور، “بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره ‌‌های اتانولی, متانولی و آبی دو جنس از خانواده Aster tartaricus, Asteraceae و .Rudbeckia hirta L بر برخی از باکتری ها و قارچ ها،” دانش میکروب شناسی، vol. 2، no. 5، pp. 19–26، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193202/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button