مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,333
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

217
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های آبی، اتانولی، متانولی و استونی Cynara scolymus (کنگر فرنگی) بر روی برخی از باکتری ها و قارچ ها

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 28

چکیده

 گیاه کنگر فرنگی یا آرتیشو Cynara scolymus متعلق به خانواده مرکبانAsteraceae  می باشد. گیاهان این تیره به دلیل خواص دارویی و ضدمیکروبی مورد توجه زیادی در عرصه مطالعات دارویی قرار گرفته اند. در این پژوهش اثرات ضدمیکروبی عصاره های اتانولی, متانولی, استونی و آبی تهیه شده از اندام های برگ, ساقه, گل و بخش خوراکی گیاه کنگر فرنگی بر برخی از میکروارگانیسم ها شامل استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیا کلی, باسیلوس سرئوس و قارچ کاندیدا آلبیکنس مورد بررسی قرار گرفت. روش های مورد استفاده شامل سنجش قطر هاله مهار رشد در اطراف دیسک ها و چاهک ها بود. نتایج نشان داد که عصاره های اتانولی و متانولی اندام ها اثر بازدارندگی رشد بر روی میکروارگانیسم های مورد بررسی داشتند. همچنین عصاره های اتانولی تهیه شده از اندام های مختلف اثر مهاری بیشتری نسبت به عصاره های متانولی نشان دادند. بیشترین اثر مهاری عصاره های اتانولی مربوط به برگ بود. همچنین بیشترین تاثیر عصاره های اندام های ساقه گل و بخش خوراکی بر استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین بر باسیلوس سرئوس بود. بیشترین اثر ضدقارچی مربوط به عصاره های اتانولی اندام های مورد پژوهش بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اربابیان، صدیقه، آخوندزاده داریان، مونا، اخوان سپهی، عباس، و چلبیان، فیروزه. (1388). بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های آبی, اتانولی, متانولی و استونی Cynara scolymus (کنگر فرنگی) بر روی برخی از باکتری ها و قارچ ها. دانش میکروب شناسی، 1(4)، 21-28. SID. https://sid.ir/paper/193242/fa

    Vancouver: کپی

    اربابیان صدیقه، آخوندزاده داریان مونا، اخوان سپهی عباس، چلبیان فیروزه. بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های آبی, اتانولی, متانولی و استونی Cynara scolymus (کنگر فرنگی) بر روی برخی از باکتری ها و قارچ ها. دانش میکروب شناسی[Internet]. 1388؛1(4):21-28. Available from: https://sid.ir/paper/193242/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه اربابیان، مونا آخوندزاده داریان، عباس اخوان سپهی، و فیروزه چلبیان، “بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های آبی, اتانولی, متانولی و استونی Cynara scolymus (کنگر فرنگی) بر روی برخی از باکتری ها و قارچ ها،” دانش میکروب شناسی، vol. 1، no. 4، pp. 21–28، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193242/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button