از جمله محصولات غذایی، اسیدهای آلی است که به عنوان مواد افزودنی در صنایع غذایی و همچنین به عنوان مواد شیمیایی اولیه در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. فرآیندهای تخمیری، نقش زیادی در تولید اکثر اسیدهای آلی دارند، به طوری که تمامی اسیدهای چرخه تری کربوکسیلیک اسید را می توان توسط میکروبها و با راندمان بالا تولید کرد. علاوه بر این اسیدهایی که به طور غیرمستقیم از چرخه کربس مشتق می شوند (مثل اسید ایتاکونیک) نیز می توانند توسط میکروارگانیسم ها تولید شوند. در این تحقیق سعی شده است که فرآیند تخمیری تولید اسیدسیتریک بر روی ضایعات خرما در دو بخش مورد بررسی قرار گیرد. بخش اول شامل شیره خرما است که با توجه به ترکیبات آن از نظر مواد قندی، مواد ازته و سایر مواد، محیط مناسبی برای تخمیر سیتریکی به نظر می رسد و بخش دوم شامل تفاله حاصل از شیره خرما است که پس از صاف کردن شیره بدست می آید و معمولا یا از آن استفاده ای نمی شود و یا به صورت محدود پس از خشک کردن به عنوان خوراک دام استفاده می گردد. تفاله مذکور با توجه قند نسبتا بالای آن (حدود 35 درصد) به صورت تخمیر بستر جامد به منظور تولید اسید سیتریک مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که شیره خرما از نظر عوامل تغذیه ای موثر در فرآیند تخمیر، دارای پتانسیل خوبی برای تولید اسید سیتریک می باشد و علی رغم گران تر بودن قیمت آن نسبت به ملاس، دارای امتیازاتی مثل کمتر بودن ترکیبات و یونهای فلزی مزاحم و همچنین کمتر بودن احتمال آلودگی محیط در حین تخمیر (بواسطه امکان استفاده از pH های پایین تر) می باشد که این محاسن در مجموع باعث می شود که شیره خرما، یک محیط جالبی برای تخمیر اسید سیتریک به نظر برسد.