سالمونلوزیس یکی از شایع ترین بیماری های مرتبط با مصرف آب و غذاهای آلوده از جمله سبزیجات است. استفاده از آب های آلوده برای آبیاری مزارع در استان تهران معمول است. در این بررسی 50 نمونه شامل سبزی خوردن، سبزیجاتی با برگ های پیچیده (کلم و کاهو) از مزارع جمع آوری شد و با استفاده از روش های رایج میکروبیولوژی، کشت در محیط های غنی کننده - انتخابی، افتراقی سالمونلا جداسازی و با استفاده از آنتی سرم های سوماتیک و فلاژله، سروتیپ های مختلف آن شناسایی و به روش دیسک گذاری الگوی مقاومت آنها تعیین شد. تحلیل داده ها با مجذور کای صورت گرفت. نتایج نشان داد که %28 نمونه ها آلوده به سالمونلا بودند و 14 سالمونلای جدا شده متعلق به 7 سروار مختلف S. enterica ssp. entrica- S. dublin, S. entritidis, S. weltevreden, S. typhymurium, S. infantis, S. montevideo, S. derby, S.typhimurium بود. سالمونلا انتریتیدیس (%43) سروتایپ غالب بود. الگوی مقاومت ایزوله ها متفاوت بود به طوری که بیشترین مقاومت نسبت به اریترومایسین، تتراسایکلین و نالیدیکسیک اسید و کمترین مقاومت نسبت به آموکسی سیلین، سفوکسیتین و کلرامفنیکل بود .(P<0.01) در یک مورد مقاومت به 13 آنتی بیوتیک مختلف مشاهده شد و مقاومت به 5 آنتی بیوتیک کمترین الگوی مقاومت دیده شده بود. در برخی کشورها مانند هند، مالزی، ایالات متحده، تحقیقات آلودگی سالمونلایی را در سبزیجات نشان می دهد و از آنجا که این مواد معمولا خام مصرف می شوند به ویژه در بیمارستان ها می تواند از نظر سلامت و بهداشت عمومی مشکلاتی را ایجاد کند.