مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قارچ نوروسپورا سیتوفیلا بر ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم و تجزیه پذیری تفاله چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 تحقیق حاضر به منظور تعیین ارزش غذایی تفاله چغندرقند خشک, پرک و بدون ملاس عمل آوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا (Neurospora sitophila) از طریق تعیین ترکیب شیمیایی, ضرایب قابلیت هضم به روش in vitro و تجزیه پذیری ماده خشک (DM) و پروتئین خام (CP) به روش in sacco انجام شد. نتایج به دست آمده توسط آزمون t مورد مقایسه قرار گرفت. مقادیرDM , CP, دیواره سلولی (NDF), دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF) و خاکستر خام در تفاله چغندرقند قبل از عمل آوری به ترتیب 90, 9.2, 46.6, 30.0 و 5.6 درصد ماده خشک و پس از عمل آوری به ترتیب برابر 78, 25.6, 27.2, 25.4 و 6.3 درصد ماده خشک بود. فرایند عمل آوری با قارچ, موجب کاهش معنی دار مقادیر DM, NDF و ADF و افزایش CP شد (P<0.05). ضرایب هضمی ماده خشک و آلی و ماده آلی قابل هضم در ماده خشک برای تفاله چغندرقند خام به ترتیب 65.8, 70.9 و 66.9 درصد, و برای تفاله عمل آوری شده 82.4, 89.6 و 83.9 درصد بود. تفاوت در ضرایب هضمی انجام شده بین نمونه های خام و عمل آوری شده معنی دار بود (P<0.05). میزان انرژی قابل متابولیسم (ME) در تفاله خام 2.5 مگاکالری در کیلوگرم ماده خشک بود که پس از عمل آوری با قارچ افزایش (3.1 مگاکالری در کیلوگرم ماده خشک) یافت (P<0.05). تجزیه پذیری موثر ماده خشک تفاله چغندرقند عمل آوری نشده در سرعت های عبور 0.02, 0.05 و 0.08 به ترتیب برابر 67.9, 59.7 و 54.1 گرم در کیلوگرم ماده خشک و پس از عمل آوری برابر 75.2, 62.4 و 55.0 گرم در کیلوگرم ماده خشک بود. به علاوه, ضریب تجزیه پذیری موثر پروتئین در سرعت های عبور 0.02, 0.05 و 0.08 قبل از عمل آوری به ترتیب برابر 64.1, 54.5 و 46.3 گرم در کیلوگرم ماده خشک و پس از عمل آوری برابر 66.4, 58.5 و 49.9 گرم در کیلوگرم ماده خشک بود. پس از عمل آوری, تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین به میزان معنی داری بهبود یافت (P<0.05). از سوی دیگر, مشخصه های تجزیه پذیری a, b و c نیز برای ماده خشک و پروتئین و مقدار پروتئین قابل متابولیسم پس از عمل آوری با قارچ به میزان معنی داری افزایش یافت (P<0.05). در مجموع, عمل آوری با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا موجب افزایش غلظت پروتئین خام, ضرایب قابلیت هضم و تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین تفاله چغندرقند شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دشتی ساریدرق، مسعود، روزبهان، یوسف، و شجاع الساداتی، سیدعباس. (1388). اثر قارچ نوروسپورا سیتوفیلا بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و تجزیه ‌پذیری تفاله چغندرقند. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 40(4)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/193575/fa

    Vancouver: کپی

    دشتی ساریدرق مسعود، روزبهان یوسف، شجاع الساداتی سیدعباس. اثر قارچ نوروسپورا سیتوفیلا بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و تجزیه ‌پذیری تفاله چغندرقند. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(4):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/193575/fa

    IEEE: کپی

    مسعود دشتی ساریدرق، یوسف روزبهان، و سیدعباس شجاع الساداتی، “اثر قارچ نوروسپورا سیتوفیلا بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و تجزیه ‌پذیری تفاله چغندرقند،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 4، pp. 1–12، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193575/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button